Edelstenen

Edelstenen

Edelstenen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onze edelstenen zoals rozenkwarts en bergkristal worden in de natuur als ruwe blokken gevonden.

De ruwe brokken worden kleiner gemaakt en in grote trommels gedaan waarin ze veelal geslepen en gepolijst worden. In een paar weken tijd verandert de ruwe edelsteen in een mooi glimmende ‘trommelsteen.’ De getrommelde stenen worden vervolgens met de hand gesorteerd op maat en twee maal op kwaliteit. Naast de gepolijste edelstenen bieden wij u natuurlijk ook ruwe edelstenen aan.

Edelstenen en mineralen zijn heel lang geleden ontstaan, een gestolde energie vanuit de aarde. Edelstenen zijn bijzondere mineralen of gesteenten waarvan hun geneeskrachtige werking al eeuwenlang bekend is bij mensen. Steeds meer mensen ontdekken opnieuw dat edelstenen en mineralen een goed hulpmiddel kan zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Edelstenen kunnen eenvoudig gedragen worden. Ook kunnen edelstenen op een bijzondere plek zoals op een huisaltaar in huis geplaatst worden. Daarnaast kunnen edelstenen gebruikt worden bij een healing of ritueel en als elixer.

Welke edelsteen hoort bij mij?

Edelstenen en mineralen hebben een subtiele energie. Edelstenen en mineralen moeten aansluiten bij persoonlijke wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur en bijbehorend chakra, omschrijving van klacht of werking of bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld of geboortemaand. Maar belangrijker is eigenlijk nog om af te gaan op eigen intuïtie of gevoel.Welke edelsteen "voelt" goed? Welke edelsteen vind ik het mooiste of spreekt mij het meeste aan? Goed naar onze eigen zintuigen en ons gevoel luisteren is de beste methode om edelstenen te vinden die op dat moment bij ons passen. Voor een optimale werking is het verstandig om edelstenen vóór gebruik te reinigen en één keer in de zoveel tijd opnieuw op te laden. Breekt de edelsteen of verliest hij zijn kleur? Dan is misschien het moment daar, om een nieuwe edelsteen uit te zoeken. Bergkristal is waarschijnlijk de meeste bekende edelsteen die mensen kennen, naast diamant e.d. Bergkristal is ook heel mooi in zijn ruwe vorm: als grof kristal of kristallengroep. Het werkt erg zuiverend op een ruimte, het brengt rust en neutraliseert energieën die er niet thuishoren.