Urnenmonument stupa (laatste)

€ 1.950,00
Incl. BTW en verzending

Artikel nr.: 200503

Levertijd: 5 - 10 werkdagen

Materiaal: Natuursteen

Kleur: Donker

Afmeting (hxbxd in cm): 60 cm - Ø 40 cm


Urnenmonument stupa van lavasteen. Het is mogelijk om een cilindervormige rvs urn in de stupa te plaatsen.
Heeft u vragen bel gerust +31 858 081 046 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Details

Urnenmonument stupa van lavasteen

Deze stupa bestaat uit 3 losse delen en het is mogelijk om bijvoorbeeld een cilindervormige rvs urn ( H 16 cm - Ø 11.8 cm, inhoud 1.5 liter) in te plaatsen.

Het woord stoepa of stupa komt uit het Sanskriet en is de naam van een boeddhistisch bouwwerk uit Azië. Stupa's worden ook wel Chortengenoemd. Oorspronkelijk waren stupa’s hoopjes steen of aarde waarin heilige voorwerpen van boeddha begraven werden. Later werden deze stupa’s steeds hoger gebouwd en zo ontstond de pagode. Tegenwoordig zijn de stupa en de pagode dus zo goed als dezelfde bouwwerken.

De ronde vorm van de stupa staat symbool voor Boeddha. In Tibet lopen gelovigen zeven rondes om de stoepa heen, waarbij men de gebedsmolens ronddraait die daar zijn aangebracht en waarbij gebeden worden opgezegd. In Zuidoost-Azië loopt men drie maal om de stupa heen, als een vorm van devotie.

In de stupa’s op de Borobudur, de grote Boeddhistische tempel in Java, bevinden zich zittende boeddha’s. Als je deze aanraakt mag je een wens doen.
Deze stupa is helemaal met de hand gemaakt, dus uniek.

Wanneer u op zoek bent naar een urnenmonument is dit niet heel erg gemakkelijk. Daarom proberen wij u op een zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijke manier te helpen bij het uitzoeken van een geschikt urnengraf of urnenveldmonument.

Let op! Het is raadzaam om voordat u het urnengraf besteld eerst met uw begraafplaatsbeheerder of de gemeente te overleggen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn op uw lokale begraafplaats. Het komt namelijk wel eens voor dat grafmonumenten aan vooraf aangegeven afmetingen, materiaalsoorten en vormen dienen te voldoen. Ook zijn er bepaalde begraafplaatsen waar alleen steenhouwers uit de regio monumenten mogen plaatsen. De eventuele betonplaat onder de grafsteen en de palen fundering onder de betonplaat dienen door de begraafplaats geïnstalleerd te worden. 

Wanneer u het urnengraf in uw tuin wilt plaatsen kunt u ook gebruik maken van onze kunststof urnenkelder. Deze kunt u eenvoudig zelf plaatsen. De prijzen op onze website zijn inclusief BTW en verzendkosten. 

Wanneer u vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op nummer 0031 (0)514 762 700.

Aanvullende Informatie

Artikelnummer
200503
Afmeting (h x b x d in cm)
60 cm - Ø 40 cm
Kleur
Donker
Levertijd
5 - 10 werkdagen
Extra
De consumentenprijs van dit product is inclusief BTW en verzendkosten