Uitvaartkisten & dragers

Een bijzondere uitvaartkist voor de juiste prijs.

Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende en emotionele gebeurtenissen die u kan ervaren. Het is goed mogelijk om zelf het karakter en het verloop van de uitvaart te bepalen. Daar hoort ook de keuze van een uitvaartkist bij. Wij bieden u daarom een compleet assortiment bijzondere uitvaartkisten voor de juiste prijs.

Waar dient u rekening mee te houden bij de aanschaf?

1. Afmetingen van de kist
overledene afleggen opbarenIn onze webwinkel is het mogelijk om de kist in verschillende afmetingen aan te schaffen. De kist is verkrijgbaar in een standaard afmeting, als extra lang model, als extra breed model en als extra lang en breed model. Om te kunnen bepalen welke kist u nodig heeft, kunt u de afmetingen van de overledene opnemen om te bepalen welke uitvaartkist geschikt is. Let hierbij op dat de overledene een houding heeft als op de afbeelding.

In 95% van de gevallen voldoen onze modellen met de standaardmaatvoering aan de vraag. Indien een overledene langer is dan 1.95 meter en/of breder dan 55 cm wordt er een speciale maatvoering geadviseerd.

Er zijn een aantal crematoria in Nederland waar de crematieoven niet geschikt is voor kisten met extra breedte en extra lengte maten. Het is raadzaam om in dit geval contact op te nemen met het desbetreffende crematorium of uw uitvaartbegeleider. Let tenslotte op of de ruimte waarin u de uitvaartkist gaat plaatsen goed bereikbaar is.

2. Het bestellen en afleveren van de kist
U kunt de uitvaartkist eenvoudig in onze webwinkel bestellen. Betalen kan doormiddel van iDeal of PayPal. De betaling komt direct bij ons binnen. Hierdoor kunnen wij de kist direct versturen. De kist wordt de volgende werkdag (maandag – vrijdag) afgeleverd. Doet u geen spoedbestelling als dit niet werkelijk nodig is. Wij berekenen in dit geval een extra toeslag.

rouw vervoer auto lijk wagenHet is van belang dat u het bezorgadres correct aan ons doorgeeft. Dit adres kan uw woonadres, het adres van het zorgcentrum, het adres van het uitvaartcentrum of het woonadres van de overledene zijn. In de betaalomgeving is het mogelijk om een verschillend aflever- en factuuradres in te voeren. De uitvaartkist wordt discreet vervoerd in een vergelijkbare auto zoals u op de afbeelding kunt zien.

Indien u gebruik maakt van een uitvaartbegeleider raden wij het aan om af te stemmen wanneer de overledene in de kist geplaatst wordt. Onze vervoerder bezorgt namelijk alleen de kist. Het inkisten (de overledene in de kist leggen) behoort niet tot onze werkzaamheden.

Tevens adviseren wij u goed na te denken waar de kist moet komen te staan. De kist kan bijvoorbeeld geplaatst worden op een koeltafel. De uitvaartbegeleider beschikt over koeltafels.

Neem contact op voor een specifieke vraag over de uitvaartkist. Vanzelfsprekend leveren wij een op en top kwaliteit. Onze uitvaartkisten worden door Nederlandse fabrikanten geproduceerd en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Door op deze link te klikken komt u in de pagina; veel gestelde vragen.