Maatschappelijk verantwoord ondernemen

urnwinkel maatschappelijk verantwoord ondernemen

URNWINKEL. en duurzaamheid

URNWINKEL. zet sinds 2007 e-commerce in als middel om door haar grote, overzichtelijke assortiment en mogelijkheid tot maatwerkoplossingen dichter bij de persoonlijke wens van de consument te komen. De wil om te verbeteren zit in de natuur van onze mensen. Waar we in 2007 pionierden met het openen van één van de eerste online urnenwinkels van Europa, willen we nu inspireren en verduurzamen.

Wij zijn een jong en enthousiast team dat streeft naar vernieuwing in de uitvaartbranche. Vanwege onze multiculturele achtergrond hebben wij een goede kijk op de normen en waarden in verschillende culturen. We staan midden in de samenleving en hebben de kans om hieraan een positieve bijdrage te leveren.

Onze ambitie

We willen het elke dag beter doen! Van zo verantwoord mogelijk verpakken en bezorgen tot het gebruik van 100 procent zonne-energie in ons gebouw. Met ons steeds duurzamer wordende assortiment willen we klanten helpen een bewuste keuze te maken en onze CO2-uitstoot per pakket zoveel mogelijk te reduceren om op deze manier een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

Logistiek en omgeving

Samen met onze bezorgdiensten brengen we de artikelen die onze klanten bestellen zo efficiënt en duurzaam mogelijk bij hen. Dat doen we bijvoorbeeld door dozen en inpakmaterialen van toeleveranciers te hergebruiken. Alleen als er geen voldoende inpakmateriaal meer van onze leveranciers beschikbaar is, gebruiken we ons eigen gerecycled inpakmateriaal. Als het maar enigszins toelaat laten wij het vulmateriaal weg. Ook bij de keuze van de vervoerder hebben we rekening gehouden met een zo groen mogelijke pakketbezorger.

Onze werkplek

Onze werkplek op de Roggemole in Lemmer is in 2018 gebouwd onder het nieuwste bouwbesluit en heeft het A+++ label. Sinds het begin draaien wij volledig op zonne-energie. Een belangrijk onderdeel van deze stap is de installatie van zonnepanelen op het dak. Hiernaast zijn alle ruimtes voorzien van ledverlichting en lichtsensoren. Alle apparatuur die vervangen moet worden, wordt vervangen door een duurzame variant.

Afval scheiden

Vanzelfsprekend scheiden wij ons afval. Ons afval wordt gescheiden in:
•    GFT: groente-, fruit en tuinafval
•    Papier en karton
•    Glas
•    Plastic
•    Batterijen
•    Petflessen

Onze computers en systemen

Bij het gebruik van onze apparatuur wordt er aan het einde van de dag voor gezorgd dat deze van de van het stroom gehaald wordt. Bij de keuze van onze hosting en datacentra is ook rekening gehouden met een zo bewust mogelijke partner.

Printen

Printen doen we gelukkig nog nauwelijks. Alleen onze labels en een paar handleidingen. De meeste handleidingen zijn gedigitaliseerd en worden aan onze digitale correspondentie toegevoegd. Ook onze pakbonnen en facturen worden digitaal verzonden. Onze administratie is zelfs 100% digitaal.

Thuiswerken

De helft van onze mensen werkt vanuit huis. Het grootste ecologische voordeel van thuiswerk is de daling van het aantal verplaatsingen. Vergaderen doen wij - al lang voor de pandemie – zo veel mogelijk digitaal. Ook met leveranciers streven wij ernaar om zoveel mogelijk digitaal te vergaderen.

Verpakken

Wij verpakken onze bestellingen van klanten zo goed mogelijk op maat. Zo is er minder karton en tape nodig. Sommige producten vragen om een iets ruimere verpakking in verband met breukschade.

Wij hergebruiken dozen en inpakmaterialen van toeleveranciers. Alleen als er geen voldoende inpakmateriaal meer van onze leveranciers beschikbaar is gebruiken we ons eigen gerecycled inpakmateriaal. Als het maar enigszins toelaat laten wij het vulmateriaal weg.

Bezorgen

We werken samen met bezorgbedrijven aan het verder verduurzamen van de bezorging. Klanten kunnen hun pakketje ophalen bij één van de duizenden DHL-afhaalpunten. Ook bij de keuze van de vervoerder hebben we rekening gehouden met een zo groen mogelijke pakketbezorger.

Retourzendingen proberen wij te minimaliseren door een persoonlijke eindcontrole. Omdat we met veel handgemaakte producten werken sturen wij ook nog een foto als het product afwijkt van de afbeelding in onze webwinkel.

Winkel en assortiment

Binnen ons brede assortiment is het belangrijk dat klanten goed geïnformeerde keuzes kunnen maken. Ook ten aanzien van de herkomst, het productieproces en de milieu-impact van artikelen. We willen klanten optimaal ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes tijdens het winkelen. Wij hebben de voorkeur om samen te werken met kunstenaars en leveranciers in de buurt. Hiernaast voeren wij biologisch afbreekbare urnen.

De biologisch afbreekbare urn is een ecologisch verantwoorde urn die na verloop van tijd vergaat en weer wordt opgenomen in de aarde of in het water. De milieuvriendelijke bio-urnen zijn vervaardigd van plantaardige materialen en zijn geschikt voor het begraven van de as in de aarde.

De biologisch afbreekbare urnen zijn ecologisch verantwoord, 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. Deze bijzondere urnen zijn gebaseerd op het cradle to cradle (cradle-to-cradle) principe.