Urnen van keramiek

Urnen van keramiek

Urnen van keramiek

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters

Bent u op zoek naar een keramische urn? Wij informeren u graag over onze urnen van keramiek.

Vanaf de oudheid (Maya- en Romeinse tijd) tot op de dag van vandaag wordt aardewerk gebruikt voor het maken van urnen. Keramische urnen staan bekend om hun verscheidenheid in vormen, kleuren, verscheidenheid in thema’s, duurzaamheid en schoonheid.

Onze keramische urnen worden met de hand door ambachtslieden en kunstenaars vervaardigd. De urnen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Alle urnen kenmerken zich door een fraaie vormgeving en vakkundige afwerking. De urnen zijn niet direct herkenbaar als urn en zijn daardoor ideaal voor een gedenkplek in huis. Tot in het kleinste detail wordt iedere herinnering op ambachtelijke wijze met zorg en aandacht vormgegeven.

Naast ons ‘standaard’ assortiment dat u op deze pagina vindt is het mogelijk om vrijwel elk thema van klei te boetseren tot een unieke urn. Hierdoor wordt de keramische urn nog persoonlijker. Door ons uitgebreide netwerk van kunstenaars in binnen- en buitenland kunnen we dan ook alles laten maken. Indien u een op maat gemaakte urn wilt laten maken kunt u ten alle tijden contact met ons op nemen zodat we uw wensen kunnen bespreken.

Binnen of buiten plaatsen van keramische urnen
Niet alle urnen van keramiek zijn geschikt voor buiten. Dit komt doordat deze producten van klei zijn gemaakt en veelal niet geheel geglazuurd worden. Wanneer een urn aan de weersomstandigheden wordt blootgesteld zou het kunnen dat er vocht in de urn komt, waarna deze tijdens een vorstperiode kan barsten of zelfs scheuren.

Daarom geven wij bij elke urn aan of deze geschikt is voor binnen en/of buiten. De meeste keramische urnen zijn geschikt voor binnenshuis, urnenmuur of urnennis. De urnen die geschikt zijn voor buiten zijn voorzien van een beschermlaag of zijn op een hogere temperatuur gebakken zodat ze geen water of vocht kunnen opnemen. Op deze manier bent u er zeker van dat de keramische urn niet scheurt of barst tijdens de winter (vorst periode). TIP! Zorg er altijd voor dat de bodem van de urn vrij staat van de ondergrond. Dit kan door de urn op een aantal kunststof buffers (voetjes) te zetten. Op deze manier kan er lucht onder de urn komen zodat het mogelijk is dat eventueel vocht verdampt of weg kan stromen.

Het vullen van keramische urnen
Zorg ervoor dat u de urn op een voldoende groot vel papier en een vlakke ondergrond vult, zodat de overtollige as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een platte kwast. De meeste urnen uit de keramische collectie hebben een verlijmbare deksel. Voor binnen kunt u een transparante siliconenkit gebruiken. Voor buiten raden wij transparante Poly Max kit van het merk BISON aan. Biologisch afbreekbare urnen kunnen niet verlijmd worden.

Veel van onze keramiek producten worden door kunstenaars in binnen- en buitenland gemaakt. URNWINKEL. geeft u dan ook graag vrijblijvend advies over de keramische urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.