RVS (roest vrij staal) urnen

38 Artikel(en)

RVS urnen, bijzondere roestvaststalen design urnen

RVS (ook wel inox genoemd) is een legering (mengsel) van verschillende metalen, met name ijzer, chroom, koolstof, nikkel, titanium, koper en aluminium. Alle urnen vervaardigd van RVS zijn geschikt om zowel binnen als buiten te plaatsen. Een strakke vormgeving karakteriseert een RVS urn. De urnen sluiten uitstekend aan bij moderne en klassieke monumenten van RVS, glas en natuursteen. Het metaal heeft van zichzelf een koele uitstraling. De modellen hebben een bijzondere en vaak symbolische vorm. Hierdoor krijgt u juist een 'warm' gevoel bij het zien van deze bijzondere monumenten.

Alle urnen worden met de hand gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het beste staal. De RVS urnen worden met de grootste zorg en aandacht gemaakt. Wij leveren dan ook alleen de hoogste kwaliteit urnen. Dit is goed terug te zien in de afwerking van de urn.

Het voordeel van RVS (Roest vast stalen) urnen

RVS is een hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk metaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden. Het staal is dan ook weer- en zuurbestendig. Ook zijn de urnen nagenoeg onderhoudsvrij. De slijprichting zorgt ervoor dat het licht op verschillende manieren weerkaatst en geeft de RVS urn een mooie glans.

Het is mogelijk om onze RVS urnen te laten voorzien van een gravure. Dit kan de naam en data van uw dierbare zijn. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een foto te laten graveren. Deze foto kan in het zwart/grijs of in kleur op de urn gegraveerd worden.

Roest Vast Staal, Roest Vrij Staal en ook wel inox genoemd is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Alle RVS urnen zijn gemaakt van het type 316. Dit type RVS is beter bestand tegen corrosie dan de standaard urnen van het type 304. Daarom is voor deze urnen is de hoogste kwaliteit RVS 316 gebruikt. Deze legering is bestand tegen alle weersinvloeden en is zelfs zeewater bestendig.

Wat door bijna iedereen roestvrijstaal genoemd wordt, is eigenlijk een onjuiste term. De juiste term is roestvaststaal. Ook deze naam is niet geheel correct. RVS is namelijk niet echt vrij van roest, want er is wel degelijk een roes laag op het metaal aanwezig, de zogenaamde oxide laag. Deze dunne oxide laag is transparant en dus niet zichtbaar zoals het roest op normaal staal. Als deze oxide laag zich eenmaal over het gehele oppervlak van het RVS heeft gevormd, stopt de oxidatie ofwel het 'roesten'. Deze laag beschermt het onderliggende metaal tegen de invloeden van buitenaf. Wanneer de laag beschadigd raakt zal deze zichzelf ook weer herstellen. Een eventuele kras, roest als het ware weer dicht waardoor de roestvaste laag weer volledig is hersteld.

De levertijd van de urn
De urn wordt door onze specialisten met de hand en met behulp van de beste materialen in Nederland vervaardigd. De levertijd van de RVS urn bedraagt daarom 4 tot 6 weken. Uit ervaring weten we dat in de meeste gevallen de urn eerder verzonden kan worden. Maar om teleurstelling te voorkomen communiceren we een levertijd van circa 6 weken. Wilt u de actuele levertijd weten? Vraag het via onze chat of mail naar onze klantenservice.

Vullen van de RVS urn
Alle accessoires voor het vullen en afsluiten van de urn worden meegeleverd. De RVS urn wordt afgesloten met dubbelzijdige afsluittape met hoge hechting die belast kan worden met zeer hoge trekkracht. Het vullen van de RVS urn is eenvoudig. Ga als volgt te werk:

  1. Doe de bijgeleverde aszak leeg in de urn en houdt een gedeelte erbuiten. Geen aszak gebruiken is ook mogelijk. Sla in dat geval stap 1 t/m 3 over;
  2. Gebruik het uitstekende gedeelte als trechter en giet hier de as in;
  3. Sluit de aszak af met de bijgeleverde tyrap en stop deze geheel in de opening van de urn;
  4. Als de aszak niet wordt gebruikt, wordt aangeraden een trechter gebruiken bij het gieten, om morsen te voorkomen;
  5. Zorg hierna dat de inwendige pasrand van de urn goed stof-, vet en vochtvrij is. Gebruik hiervoor het meegeleverde doekje;
  6. Verwijder de beschermfolie van het dekseltje en plaats dit voorzichtig tegen de rand van de opening van de asbus;
  7. Sluit de asbus door het dekseltje in één beweging in de rand te drukken, een goed gesloten deksel mag niet boven het andere materiaal uitsteken. De bodem is nu vlak;
  8. Druk het deksel goed aan en de urn is gesloten;
  9. U kunt het vullen van de urn uiteraard ook overlaten aan het crematorium of uitvaartverzorger. Mocht de urn om welke reden dan ook later geopend moeten worden dan kunnen onze technici dat voor u doen.

Graveren van de RVS urn
Het is mogelijk om de urn te graveren. Voor het graveren maken we gebruik van etsen en lasergraveren. Etsen en lasergraveren zijn hoogwaardige en duurzame technieken waardoor teksten of afbeeldingen op RVS van hoge kwaliteit worden.

Veel gestelde vragen over RVS urnen

Hoe zit het met garantie?
Wij vertrouwen op onze kunstenaars die deze hoogwaardige gedenkartikelen maken. Op de RVS urn zit daarom een garantie van 10 jaar.

Kan ik de urn vrijblijvend uitproberen?
Ja, daar doen we niet moeilijk over. Op al onze gedenkartikelen heeft u een bedenktermijn van 100 dagen.

Kan ik de as los in de urn strooien of is een aszak verplicht?
U kunt de as los in de urn strooien of ervoor kiezen om een aszak te gebruiken. Bij urnen van keramiek of glas is het verstandig om een aszak te gebruiken in verband met vallen of stoten. Bij natuursteen urnen is het ook aan te raden vanwege de poreusheid van het materiaal. Hierdoor kan er vocht in de urn en dus in de as komen waardoor de crematie as uitzet en de natuursteen urn (vooral marmeren urnen) kan knappen. De RVS urn is gemaakt van de hoogste kwaliteit RVS316 en is daardoor zeer stevig. Ook is de sluiting volledig luchtdicht en bestand tegen hoge trekkrachten. Daardoor is het uiterst geschikt om de as los in de urn te plaatsen. Maar mocht u in de toekomst toch nog een andere bestemming voor de as hebben dan is het aan te raden om deze in de bijgeleverde aszak te plaatsen.

Wanneer u een eigen ontwerp of design urn wenst is het mogelijk om samen met u tot een speciaal model te ontwikkelen. U kunt een schets, een foto of een voorbeeld van het model sturen zodat wij hiervan een ontwerp kunnen maken. Hieruit volgt een offerte waar u akkoord op kunt geven.

Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.