Wilt u een urn kopen als persoonlijk laatste aandenken en herinnering?

In de uitvaartbranche is een verandering aan de gang. Waar vroeger begraven de norm was, heeft cremeren de laatste jaren een enorme opmars gemaakt in Nederland. Met deze toename in het aantal crematies, is ook het aanbod van urnen ontzettend toegenomen. Een urn kopen is een emotioneel proces, waar veel bij komt kijken. U kunt een urn kiezen in een traditionele vorm, maar u kunt ook kiezen voor een urn in een moderne, onherkenbaardere, kunstzinnige vorm. Daarnaast moet de urn natuurlijk bij uw dierbare passen en een mooi plekje in uw huis innemen. Neem daarom rustig de tijd om te oriënteren!

Er zijn zoveel soorten als dat er smaken zijn: zoekt u een strakke, moderne RVS urn of een klassieke keramische urn? De urn is er in alle soorten en maten, van glas of hout, maar ook van kunststof of natuursteen. Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals goud, zilver, zwart of wit. Bij ons vindt u een collectie die ongelooflijk uitgebreid is. Wat ook fijn is: een urn kopen via internet is ook nog eens ontzettend gemakkelijk. Want u heeft na het overlijden van een dierbare al genoeg aan uw hoofd. Na de crematie kunt u de urn laten bijzetten op een begraafplaats of crematorium, maar uiteraard kunt u deze ook thuis een mooie plek geven. Een prachtige urn als persoonlijk laatste aandenken, zorgt voor een mooie herinnering aan de overledene. Zoekt u een speciale urn die wij niet in ons assortiment hebben? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Let wel op dat niet alle urnen geschikt zijn voor het plaatsen van een asbus in de urn. Wilt u zeker weten wat wel en niet mag, neem dat contact op met uw uitvaartbegeleider of crematorium.

Een mini urn, duo urn of dieren urn kopen

Naast de reguliere urnen, verkopen wij ook urnen die geschikt zijn om een deel van de as in te bewaren, urnen geschikt voor de as van meerdere dierbaren en urnen die geschikt zijn voor dieren.

Mini urnen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een kleine hoeveelheid as te bewaren in een zogenoemde mini urn. Een mini urn is geschikt wanneer meerdere nabestaanden graag een gedenkplek voor hun dierbare willen creëren. Een andere reden om voor een mini urn te kiezen, is wanneer u een deel van de as wilt uitstrooien en een deel wilt bewaren.

Duo urnen

Wilt u de as van meerdere dierbaren samen bewaren? Dan is een duo urn geschikt. Duo urnen zijn urnen, die op een symbolische wijze de as van twee dierbaren samen voegen. Zo kunnen partners of familieleden ook na het overlijden bij samenblijven.

Dieren urnen

Een dieren urn is een kleine urn, waarin de as van uw huisdier bewaard kan worden. Huisdieren nemen een belangrijke plek in ons leven in, daarom verdienen ze een waardige plek om ze te gedenken. Door de as van uw overleden huisdier te bewaren in een dieren urn, creëert u een tastbare herinnering en een plek waar u naar toe kunt gaan om uw trouwe maatje te gedenken.

Urn kopen via internet

Lange tijd was crematie in Nederland niet zo populair, maar tegenwoordig is een stijgende lijn merkbaar. Met deze toename van cremeren, neemt ook de vraag naar urnen toe. URNWINKEL. biedt u de mogelijkheid om via internet een urn naar uw keuze te maken. Het lijkt misschien wat vreemd, een urn kopen via internet, maar het geeft ook ontzettend veel gemak. Na de crematie van een dierbare, bent u waarschijnlijk aan rust toe. Even weg van alle aandacht en tijd maken voor de verwerking van uw verdriet. Bij deze verwerking hoort ook het uitkiezen van een mooie urn voor de overledene. Een urn kopen via internet, zorgt ervoor dat u in alle rust achter uw computer een mooi gedenkstuk kunt bestellen. En heeft u een vraag over een urn? Die beantwoordt URNWINKEL. graag voor u!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een urn?

Een urn is een persoonlijk gedenkteken, waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Het aanschaffen van zo'n emotioneel artikel is niet gemakkelijk. Daarom raden wij aan om vooral de tijd te nemen. In Nederland dient u in ieder geval 30 dagen te wachten voordat u de urn kunt ophalen bij het crematorium.

Wij zouden u graag willen aanraden om eens rustig en goed door onze webwinkel te scrollen, om te kijken wat u mooi vindt. Zo komt u op ideeën die u eventueel samen met uw familie kunt bespreken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een aantal adviezen voor u bij het keuzeproces voor het kopen van een urn.

Een urn kopen, wat kost dat?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde, goed betaalbare urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook 'duurdere' urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unieke urnen, die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten, waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België. Ook werken wij samen met andere Europese kunstenaars voor het vervaardigen van onze emotionele herinneringsobjecten.

Hoeveel as komt er vrij na de crematie?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter. De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. Meer weten? Lees dan onze blog over hoeveel as er vrijkomt na de crematie.

Waar kan ik een urn plaatsen?

Steeds meer mensen nemen de as mee, om op een later moment een goede keuze te kunnen maken. U kunt als nabestaande kiezen uit verschillende varianten voor de asbestemming. De meeste urnen en mini urnen worden in huis geplaatst. Veelal samen met een foto, vaas met bloemen of met een kaarsje. Op deze manier ontstaat een bijzonder, mooie en warme gedenkplek. Ook hebben wij urnen voor buiten, om in uw tuin te plaatsen. Dit is een prachtige plek voor als uw dierbare een natuurliefhebber was. Een buiten urn kan geplaatst worden op een sokkel of in een urnenkelder onder een urnenmonument of gedenksteen.

Waarom kunt u het beste een urn kopen bij URNWINKEL?

Wij begrijpen dat het uitkiezen en aanschaffen van een urn, assieraad of gedenkmonument best moeilijk kan zijn. Het is een emotionele beslissing waarbij het belangrijk is dat het monument mooi, passend en duurzaam is. Producten van hoogwaardige kwaliteit, met liefde en zorg vervaardigd.

Ons doel is u op een open, moderne en klantvriendelijke manier te helpen bij het uitzoeken van een tastbare herinnering aan uw dierbare. Uw wens staat hierbij centraal. Door de samenwerking met verschillende kunstenaars in binnen- en buitenland, zijn wij in staat om precies datgene te laten maken wat u wenst.