Moderne urnen

Moderne urnen

Moderne urnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters

Moderne urnen, handgemaakt

Het laatste afscheid van een dierbare of geliefd huisdier is een zeer persoonlijk, emotioneel en belangrijk moment. In de wereld van vandaag waarin tradities, gebruiken en rituelen veranderen en eigentijds design een nieuwe manier van gedenken mogelijk maakt, vallen moderne urnen op door hun elegantie, eenvoud en betekenisvol ontwerp. Deze urnen dienen niet alleen als laatste rustplaats, maar ook als een bijzonder eerbetoon en weerspiegelen de persoonlijkheid en geest van de overledene.

Waarom kiezen voor een moderne urn?

De keuze voor een moderne urn is een keuze die resoneert met degenen die hedendaags design waarderen en hun dierbaren willen herdenken in een stijl die aansluit bij hun esthetische waarden. Moderne urnen worden gekenmerkt door strakke lijnen, innovatieve materialen en veelal een milieuvriendelijk ontwerp. Kunstenaars breken met het traditionele gedachtegoed, ze bieden persoonlijkere en meer artistieke gedenkmonumentjes (urnen) aan.

Welke soorten moderne urnen kan ik kiezen?

Het assortiment moderne urnen komt tegemoet aan diverse smaken en voorkeuren, zodat u zeker iets kunt vinden dat de persoonlijkheid van uw geliefde of uw gevoel voor ontwerp vertegenwoordigt. Enkele populaire typen urnen zijn:

  • Biologisch afbreekbare urnen: deze urnen zijn perfect voor degenen die milieubewust zijn. De urnen zijn gemaakt van materialen die geleidelijk zullen afbreken, waardoor de crematie as op een natuurlijke wijze terugkeert in de natuur.
  • Metalen urnen: deze urnen zijn gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, koper, messing, metaal en aluminium. Ze bieden een strakke en duurzame keuze, vaak verkrijgbaar in hoogglans of matte afwerking.
  • Urnen van keramiek: moderne keramische urnen bieden een verfijnde uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren met minimalistische ontwerpen die naadloos passen bij elk interieur.
  • Glazen urnen: elke urn is een uniek kunstwerk, gemaakt van handgeblazen glas dat is versierd met levendige kleuren en patronen. Elke glazen urn is hierdoor uniek, zo uniek als elk mens.

Welke maat moderne urn heb ik nodig?

Moderne urnen zijn er in verschillende maten, van kleine mini urnen waarin een deel van de crematie as past tot grotere urnen die zijn ontworpen voor de gehele hoeveelheid as van een volwassene. De maat die u nodig heeft, hangt af van uw intenties; wordt de urn bijgezet in een familiegraf, een urnengraf of urnenmuur, krijgt ieder familielid een deel van de as of wordt de as verstrooid?

Normaal gesproken wordt de inhoud van de urn gemeten in liter. Er is een algemene regel dat er ongeveer 3 à 3,5 liter as van een volwassene vrijkomt na de crematie. De hoeveelheid is afhankelijk van het gewicht, de lengte en botstructuur van de persoon, kleding, houtsoort van de kist, de grootte van de kist en of er extra voorwerpen in de kist zijn geplaatst.

Voor meer informatie over het selecteren van de juiste inhoud van een urn kunt u onze uitgebreide handleiding raadplegen. In de handleiding gaan we uit van gemiddelden. Als u wilt achterhalen wat de exacte hoeveelheid as is, neem dan contact op met uw uitvaartbegeleider of het crematorium.

Is het mogelijk om de urn te personaliseren?

Door een moderne urn te personaliseren, verandert deze van een eenvoudig urn in een betekenisvol gedenkmonument. Veel moderne urnen hebben ruimte voor personalisatie. Namen, data en persoonlijke berichten kunnen gegraveerd worden.

Aanpassingen kunnen verder gaan dan alleen tekst, zoals het kiezen van kleuren, het toevoegen van handgeschilderde kunstwerkjes of het integreren van symbolen en motieven die de interesses of persoonlijkheid van de overledene laten zien. Het is zelfs mogelijk om een urn geheel naar eigen wens te ontwerpen door 1 van onze vele kunstenaars. Dit niveau van personalisatie maakt de urn niet alleen een respectvolle rustplaats, maar ook een uniek eerbetoon aan en betekenisvol leven.

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een moderne urn?

Het kiezen van de juiste urn is een emotionele en praktisch proces. Simpel gezegd gaat het om het vinden van een balans tussen het ontwerp van de urn dat emoties oproept en de plaats waar de urn neergezet wordt. Als u overweldigd wordt door de vele mogelijkheden en u wilt advies, dan staan wij altijd voor u klaar. Ons team heeft een veel product- en materiaalkennis en helpt u graag bij het vinden van een tastbare herinnering aan uw dierbare. Uw wens staat centraal.