Kattenurnen

Kattenurnen

Kattenurnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Pagina
Filters

Kattenurnen

Katten zijn zoveel meer dan huisdieren; ze zijn deel van onze familie. Ze hebben ons leven jarenlang verrijkt met hun eigenzinnige persoonlijkheid, streken en onvoorwaardelijke liefde. Het verlies van uw geliefde kat laat dan ook een grote leegte achter, die niet zomaar gevuld kan worden. Gelukkig zijn er wel manieren om de mooie herinneringen levend te houden. Een van die manieren is door middel van een kattenurn.

Wat is een kattenurn?

Een kattenurn is speciaal ontworpen om de as van uw geliefde kat in te bewaren. Het biedt een laatste rustplaats en dient als eerbetoon aan de dierbare herinneringen aan uw overleden huisdier. Onze dierenurnen vangen de liefdevolle herinneringen aan uw katachtige vriend en zorgen ervoor dat, zelfs in hun afwezigheid, een deel van hen altijd dichtbij blijft.

Uit welke soorten kattenurnen kan ik kiezen?

Onze kattenurnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals keramiek, hout, metaal, brons en glas. Hieronder vindt u een selectie van de kattenurnen uit onze collectie.

Kattenurn slapende kat

Een veelgekozen kattenurn is een kattenurn in de vorm van een slapende kat. Een prachtig eerbetoon, alsof uw geliefde vriend heerlijk ligt te slapen. Deze urn is gemaakt van brons en daardoor geschikt voor zowel binnen als buiten.

Hartvormige kattenurn

Hartvormige kattenurnen zijn een mooi eerbetoon aan de onvoorwaardelijke liefde. Onze hartvormige kattenurnen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen zoals hout, keramiek, brons en porselein.

Biologisch afbreekbare kattenurn

Biologisch afbreekbare kattenurnen zijn ideaal voor degenen die een minimale ecologische voetafdruk willen achterlaten en tegelijkertijd op een mooie manier afscheid willen nemen van hun geliefde kat. Onze urnen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals zout en zand, breken vanzelf af in de natuur en laten geen afvalstoffen achter.

Gepersonaliseerde kattenurn

Vier de unieke herinneringen die u deelde met uw katachtige vriend door te kiezen voor een van onze gepersonaliseerde kattenurnen waarin u een foto kunt plaatsen. Elke urn is met precisie vervaardigd om het beeld van uw geliefde kat prachtig weer te geven. Zo kunt u een visuele herinnering behouden aan de liefde en de momenten die u samen deelde, en de band die eeuwig blijft.

Hoe groot moet een urn voor een kat zijn?

De grootte van een kattenurn hangt af van het gewicht van de kat voor zijn of haar overlijden. Een Britse Korthaar weegt gemiddeld 5 kilogram. In dit geval raden we om te kiezen voor een kattenurn van 0,5 liter. Aan de hand van de onderstaande tabel kunt u zien welke kattenurn u nodig heeft:

Gewicht van uw kat voor het overlijden

Inhoud van de kattenurn

Tot 1 kilo

0,15 liter

Tot 8 kilo

0,5 liter

Tot 12 kilo

1,0 liter

Wat is een geschikte plek om een kattenurn te plaatsen?

Bij het kiezen van een geschikte kattenurn, dient u ook rekening te houden met de bestemming van de urn. Sommigen kiezen ervoor om de urn in huis te bewaren, als een herdenkingsplaats waar ze kunnen rouwen en hun kat kunnen herdenken. Anderen geven de voorkeur aan om om de urn op een speciale plek in de tuin te plaatsen; bijvoorbeeld een plekje waar de kat graag lag. De plek waar u de urn wilt plaatsen, heeft invloed op welke urn geschikt is. Niet elk materiaal is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Materiaal dat wél geschikt is voor buiten, is rvs, natuursteen, keramiek en brons. Op elke productpagina staat aangegeven of een urn ook geschikt is voor buiten.

Heeft u advies nodig over de aanschaf van een kattenurn?

Het aanschaffen van een urn voor uw kat is geen gemakkelijk proces. Daarom raden wij altijd aan om hier rustig de tijd voor te nemen en eventueel de opties met uw familie te bespreken.

Wilt u advies of meer informatie over een specifieke kattenurn? Neem gerust contact met ons op.