Asverstrooiing

Asverstrooiing

Asverstrooiing

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Asverstrooiing, het verstrooien van de as van uw dierbare op een bijzondere manier.

Het verstrooien van (een deel van) de as op een plaats die een speciale emotionele herinnering oproept is een mogelijkheid. Wanneer kiest om de as van uw dierbare te (laten) verstrooien zijn er verschillende mogelijkheden om dit doen.

As verstrooien over het land

Het verstrooien van de as van een overleden dierbare kan op diverse manieren en op verschillende locaties worden gedaan. Vanuit een luchtballon, vliegtuig of helikopter, maar ook lopend, kan de as over een gebied of andere persoonlijke plek van de overledene verstrooid worden.

Asverstrooi artikelen zoals strooikokers voor asverstrooiing

In deze categorie vindt u artikelen die zijn ontwikkeld voor het verstrooien van as op bijvoorbeeld het water. U kunt hierbij denken aan biologisch afbreekbare urnen en asverstrooikokers om de as ban uw dierbare op een waardige manier te verstrooien.

De Strooikokers zijn verkrijgbaar in diverse designs. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik. De strooikokers zijn geschikt voor een begrafenis, as verstrooiing of als aandenken. Het brede scala van modellen biedt iets voor elke smaak en door de verschillende maten zijn ze geschikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als de verstrooiing plaatsvind op verschillende locaties, kan de as verdeeld worden over verschillende kleinere kokers. Deze mooie strooikokers zijn bedoeld als een alternatief voor de onaantrekkelijk verstrooiing bussen. Tijdens het ontwerp is er rekening mee gehouden dat ze, voor zowel de begrafenisondernemer als de familie, eenvoudig te gebruiken zijn. Onze strooibussen zijn een milieuvriendelijke keuze, want ze zijn gemaakt van 90% gerecycled materiaal en zijn biologisch afbreekbaar.

As verstrooien over het water

Het verstrooien over water kan op diverse manieren en verschillende locaties worden gedaan. U kunt hierbij denken aan het verstrooien vanuit een luchtballon of vliegtuig. Ook is het mogelijk om de as te verstrooien vanaf een motorschip, zeiljacht of bijvoorbeeld een skûtsje. De as kan verstrooid worden op een rivier, het binnenwater of op zee.

As verstrooien in de lucht

URNWINKEL. biedt u de mogelijkheid om de as van een dierbare op 20 km hoogte te verstrooien. De as wordt in een speciale, milieuvriendelijke ballon met een groot uitzettingsvermogen geplaatst, welke daarna met helium wordt gevuld. Wanneer deze as-ballon wordt los gelaten zal hij direct - in een stijgende lijn- de lucht ingaan.

Onze samenwerkingspartners kunnen de verstrooiing geheel voor u verzorgen. Hierbij kunt u denken aan de toestemming om te mogen verstrooien en het beschikbaar hebben van een luchtballon, vliegtuig, helikopter of schip. Ook de as geschikt maken voor verstrooien en een officieel verstrooi-certificaat worden door ons verzorgd. Uiteraard kunt u met uw familie en vrienden bij de verstrooiing aanwezig zijn. Indien u een georganiseerde plechtigheid wenst, dan hebben wij hiervoor een erkende uitvaartleider beschikbaar.

Als tastbare herinnering aan de asverstrooiing, krijgt u na de verstrooiing een officieel certificaat en een bewaarkistje voor het crematiesteentje. Veelal wordt naast het verstrooien van de as gekozen om een deel van de as te bewaren in een mini-urn of assieraad.

Heeft u een speciale wens voor het verstrooien van de as van uw dierbare? Neem dan contact met ons op.