Airbrush & beschilderde urnen

117 Artikel(en)

Hand beschilderde en airbrush urnen

De beschilderde urn wordt door een van onze kunstenaars beschilderd. Onze beschilderde urnen zijn fraai vormgegeven en vakkundig afgewerkt. Veel tijd en aandacht is besteed aan decoratie van de hand beschilderde urnen.

Hand beschilderde urnen, Atelier, schilder- en bakproces
Voor de beschilderde urnen zijn naar het recept van de kunstenaar speciale verfsoorten ontwikkeld die in combinatie met een glanzende transparante glazuurlaag een warme uitstraling geven aan de urndecoratie. Ook aan de penselen worden speciale eisen gesteld. Op deze manier kan de urn heel gedetailleerd beschilderd worden. Het schilderen van fijne decoraties op de urn vergt een uiterste concentratie van de kunstenaar. Tijdens het glazuren van de urn verdwijnt de decoratie onder een witte poederlaag (eigenlijk een soort glaspoeder). Het poeder wordt opgelost in water en met een glazuurspuit voorzichtig in de juiste dikte op urn - gemaakt van aardewerk - gespoten. Na het glazuren is er een droogtijd van enkele dagen. Dan wordt de oven gevuld en volgt het bakproces op een temperatuur van 1050 tot 1250 graden celsius (afhankelijk van de soort urn). Het witte glazuurpoeder smelt en vormt als het ware een transparant glaslaagje ter bescherming van de decoratie, die ook intensiever van kleur wordt.

Airbrush urnen
Een airbrush is een bepaalde soort verfspuit. Met behulp van luchtdruk kunnen verschillende soorten verf en inkt op de urn worden gespoten. Met deze geavanceerde verfspuit worden de prachtigste kunstwerken gemaakt. Er kan zeer nauwkeurig met verf of inkt worden gewerkt waardoor professionele airbrush-kunstenaars illustraties kunnen maken die bijna op een werkelijke foto lijken.

URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over de hand beschilderde urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.