Urnen van hout

Urnen van hout

Urnen van hout

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Houten urnen worden met de hand gemaakt.

De houten urnen uit onze collectie worden met de hand gemaakt. De houten urnen kenmerken zich door een uitzonderlijke kwaliteit en ongekend afwerkingniveau. De urnen van hout zijn bovendien door speciale behandelingen uitermate duurzaam.

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat onze houten urnen alleen geschikt zijn voor binnen. Als men toch beslist om onze houten urnen buiten te plaatsen dan zal de houten urn waarschijnlijk na verloop van tijd vaal worden, waarna de urn van hout op den duur zal vergaan. Als men een houten urn aanraakt, zal het hout de lichaamswarmte aannemen. Dit maakt een houten urn dan ook persoonlijk en ‘warm.’

Het onderhouden van houten urnen

Om ervoor te zorgen dat de houten urnen niet krimpen of scheuren dient de relatieve luchtvochtigheid in de woning zo constant mogelijk gehouden te worden (tussen de 40% en 60%). Tijdens de wintermaanden is het verstandig om een kom water in de nabijheid van de houten urn te zetten en/of waterreservoirs aan de radiatoren te hangen.

Plaats de houten urn nooit te dicht bij een warmtebron, een afstand van 2 à 3 meter moet in acht genomen worden. Om de houten urn beter te beschermen is het verstandig om het hout te behandelen met olie of was. Men moet wel eerst de oude waslaag verwijderen met een oplossing van alkalinevrije zeep en water alvorens een nieuwe laag aan te brengen. Herhaal dit tot er een nieuwe gelijkmatige laag is ontstaan. Voor het afstoffen van de houten urn is het aan te raden om dit te doen met een zachte doek.

Het grootste aanbod van houten urnen vindt u bij URNWINKEL. Wij geven u graag vrijblijvend advies over de urnen van hout. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.