Urnen van messing

Urnen van messing

Urnen van messing

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Messing urnen in vele vormen en thema’s

Veel tijd en aandacht is besteed aan decoratie. Door de unieke uitstraling zijn deze urnen zeer geschikt om de as van uw dierbare in te bewaren. De messing urn kenmerkt zich door een fraaie vormgeving en vakkundige afwerking.

Onze messing urnenlijn ken veel verschillende vormen en thema’s. Hierdoor is er een onderscheid te maken in klassieke en moderne urnen. Ook zijn er urnen in vormen zoals druppels, vogels en vlinders. De messing urn is naast de keramische urn één van de meest gekozen modellen. De urnen uit ons assortiment worden stuk voor stuk met de hand gemaakt.

Van vrijwel alle messing urnen is een klein model gemaakt. De zogenaamde mini urn. Deze mini urn kan gebruikt worden om een deel van de as te verdelen onder familieleden. Ook kan er een aandenken in deze modellen geplaatst worden.

Het materiaal
Messing is een legering van koper en zink. Deze legering, een samensmelting van metalen, wordt al eeuwenlang gebruikt omdat het een hard materiaal met een goede bewerkbaarheid oplevert. Messing heeft van zichzelf een goudgele kleur. Messing urnen kunnen oxideren als ze in aanraking met vocht komen. Ook de laklaag op de messing urn kan hierdoor op den duur loslaten. De urnen zijn dan ook niet geschikt om buiten te plaatsen.

De crematie as in de urn plaatsen
De crematie as kan vrij gemakkelijk in de urn geplaatst worden. Het is niet noodzakelijk om een zogenaamde aszak te gebruiken maar wij raden het aan omdat op deze manier een extra omhulsel in de urn te hebben. Mocht het nog nodig zijn om de as te verplaatsen dan is deze makkelijker uit de urn te halen met de zogenaamde aszak. De deksel van deze urnen zijn voorzien van schroefdraad dat vastgelijmd kan worden.

Het graveren van de messing urn
Een groot aantal messing urnen kan gegraveerd worden, maar sommige modellen hebben een oppervlak waarbij het niet kan. Vrijwel alle urnen kunnen worden voorzien van een graveerplaatje. Per urn hebben wij aangegeven of deze gegraveerd kan worden en/of voorzien van een graveerplaatje. De graveerplaatjes worden los bij de urn geleverd zodat u zelf een keuze kunt maken waar u het graveerplaatje op de urn wilt bevestigen.

URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over onze messing urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.