Wat kost een urn en waar zit het prijsverschil in?

Wat zijn de kosten van een crematie as urn en waar is dat op gebaseerd?

Ons assortiment kenmerkt zich door scherp geprijsde urnen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Natuurlijk zijn er ook 'duurdere' urnen in ons assortiment. Dit zijn veelal unica's die door onze kunstenaars worden gemaakt. Het zijn vakkundig vormgegeven kunstobjecten waarvan geen enkele urn hetzelfde is. Veel aandacht en tijd wordt besteed aan de vormgeving en decoratie van deze urnen. Onze kunstenaars komen vooral uit Nederland en België. Ook werken wij samen met andere Europese kunstenaars voor het vervaardigen van onze emotionele herinneringsobjecten.

Boeddha urn Buddha of Boeddistische urnen

Op deze pagina wordt uitgelegd waar de prijsverschillen op gebaseerd zijn. Een standaard urn kan namelijk gegraveerd worden met een naam, de data en/of een tekst. Ook speelt de materiaalkeuze een rol in de prijs. Brons is bijvoorbeeld als grondstof duurder dan metaal. Hiernaast kan een urn beschilderd worden, geplaatst op een urnensokkel voor in de tuin of in een urnenmonument op een begraafplaats. Ten slotte leggen we meer uit over op maat gemaakte urnen.

Wat kost een urn?
De urn laten graveren met naam, data en/of tekst.
De urn laten beschilderen door een kunstenaar.
De vorm- en materiaalkeuze.
De urn plaatsen op een sokkel.
Een op maat gemaakte urn laten maken.

Wat kost een urn?

Wij bieden al urnen aan vanaf € 32,- Dit is een basismodel urn. De gemiddelde prijs van een urn is ongeveer 250,- Euro. Natuurlijk hebben we ook urnen die op maat gemaakt worden door onze kunstenaars. De prijzen hiervan zijn in overleg met u. De vermelde prijzen in onze webwinkel zijn inclusief BTW en verzendkosten.

De urn laten graveren met naam, data en/of tekst

De kosten voor het personaliseren van de urn door middel van verschillende graveertechnieken lopen uiteen. Het voorzien van een urn met graveerplaatje is de goedkoopste en snelste manier. In de beeldurnen lijn voorziet de kunstenaar de urn van een handgemaakte gravure. Natuursteen urnen worden veelal gegraveerd doormiddel van zandstralen. De letters worden verdiept in het natuursteen aangebracht. Na het graveren worden de letters geverfd.

Het is mogelijk om de RVS urnen - door middel van lasergraveren - van afbeelding en tekst te voorzien. Ook bepaalde messing en keramische urnen kunnen worden gelasergraveerd. Dit is veelal de arbeidsintensiefste en hierdoor de duurste manier van personaliseren. Er worden voorbeelden ter goedkeuring heen en weer gestuurd en de gravures worden in Nederland en België door vakmensen op de urnen geplaatst.

De urn laten beschilderen door een kunstenaar

Wij werken samen met een aantal kunstenaars die zeer vakkundig zijn in onder andere het beschilderen van urnen. Handbeschilderde sierurnen zijn door de verfijnde decoraties en de vorm nauwelijks herkenbaar als as-urn, wat ze dus zeer geschikt maakt als sierurn in huis. Alle decoraties worden geheel met de hand beschilderd door de plateelschilder. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 weken voordat een urn klaar is.

Ook zijn er decoratietechnieken die gebruikt kunnen worden om de symboliek van de band met de overledene weer te geven. Deze kunstenaars maken gebruik van de technieken penseel schilderen, airbrush, zeefdruk, een reliëf aangebracht, geboetseerd of een foto techniek. Na de productie en droogperiode wordt de urn geglazuurd en op een hoge temperatuur gebakken. Klei en glazuur vormen zodoende een duurzaam geheel.

De vorm- en materiaalkeuze

Onze urnen zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn keramiek, RVS (roest vrij staal), glas, brons, messing, koper, marmer, graniet, porselein, kunststof, staal en hout. De materiaalkeuze wordt veelal gebaseerd op waar de urn geplaatst gaat worden. Indien de urn binnenshuis geplaatst wordt, voldoen alle materiaalsoorten. Als de urn buiten in bijvoorbeeld een urnennis in het columbarium of in een urnenkelder onder het urnenmonument geplaatst wordt, raden wij het aan om urnen te gebruiken van RVS, natuursteen of brons. Dit zijn materiaalsoorten die winterhard zijn, wat betekent dat een urn bijvoorbeeld kan knappen tijdens de vorstperiode. Omdat deze materiaalsoorten uitermate duurzaam zijn, zijn deze vaak duurder dan bijvoorbeeld keramische of messing urnen.

Naast het materiaal van de urn speelt de vorm en de kleur een belangrijke rol. Wij raden u aan om door onze website te bladeren en te kijken welke stijl bij u of de overledene past. Let wel op de afmetingen en inhoudsmaten die bij de urn staan vermeld. Op deze manier weet u wat de ware grootte is en of de gehele as in de urn past. Indien u een speciale vorm wenst kan dit door één van onze kunstenaars gerealiseerd worden. Hier zit vanzelfsprekend een ander prijskaartje aan dan een 'standaard' urn uit onze collectie. Het is dan ook kunst.

De urn plaatsen op een sokkel

De urn plaatsen op een sokkel, zuil of huisaltaarIndien u de urn bijvoorbeeld in de tuin wilt plaatsen dan is een sokkel een mooie basis om de urn op te presenteren. U zorgt voor zowel een kunststuk als een herinneringsmonument in uw tuin. Op de sokkel kan ook een tekst geplaatst worden.

U kunt ook een sokkel in huis plaatsen. Deze kan bijvoorbeeld dienstdoen als een huisaltaar. Een huisaltaar is een plek in huis waar u uw dierbare kunt gedenken. Een plek om rustig te worden, een plek om te mediteren. Op het huisaltaar kunt u uw dierbare herdenken. U kunt op het huisaltaar de foto en/of de urn van uw dierbare plaatsen. Ook kunt u op het huisaltaar een kaars aan steken of een beetje wierook branden. Een huisaltaar is een uniek meubel, geïnspireerd op het klassieke altaar, dat uitdrukking geeft aan een persoonlijke en ongebonden spiritualiteit.

Een op maat gemaakte urn laten maken

Het laten maken van een maatwerk urn is een emotionele gebeurtenis. U heeft afscheid moeten nemen van uw dierbare. Vaak heeft u naast de herinnering aan deze dierbare nog iets tastbaars in huis. Denk aan de crematie as, een lokje haar, een vingerafdruk of sieraden die uw dierbare droeg. Met al deze tastbare herinneringen kunt u een heel persoonlijk en unieke urn of op maat laten maken. Ook als uw dierbare een speciale hobby had, van een bepaalde sport hield, een natuurliefhebber was of bijvoorbeeld met veel passie werkzaam was in een bedrijfstak. Vrijwel alles is mogelijk.

Omdat er veel tijd en aandacht besteed wordt aan wat u graag wilt hebben zal de prijs aanzienlijk hoger zijn dan ons 'standaard' assortiment urnen. Afhankelijk van uw specifieke wens gaan wij aan de slag.