Cortenstaal urnen

Cortenstaal urnen

Cortenstaal urnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Urnen vervaardigd uit Cortenstaal

In 2003 is de kunstenaar begonnen als een eenmanszaak in Nederland, maar het bedrijf groeide al snel uit tot een team van enthousiaste, ervaren vakmensen en professionals. In 2007 was de eerste werkplaats een feit. Het team in staat om van een idee een hoogwaardig product te maken.

De kunstenaar heeft een groot assortiment urnen en monumenten van strak tot sierlijk design. Zowel de urnen als de monumenten worden op maat gemaakt in het atelier. 'Tijdloze ontwerpen. Dierbaren die overleden zijn, willen we met gepaste schoonheid en waardering gedenken. Wij combineren graag ons vakmanschap met uw persoonlijke wensen of uw eigen ontwerp.' De urnen en monumenten zijn esthetisch, uniek, praktisch en onderhoudsvriendelijk. Met de nieuwste technieken en materialen worden producten van hoogwaardige kwaliteit vervaardigt.

Cortenstaal algemeen
Cortenstaal, is een bekende merknaam. Door staal te legeren met koper en silicium ontstaat er een oxidelaag (roestlaag) die het oppervlak afsluit tegen zuurstof. Het sluit de onderliggende staallaag af en voorkomt doorroesten. Door deze unieke eigenschap zal de kleur van het oppervlakte wel verlopen van fel oranje in de eerste weken tot donker bruin na verloop van enkele jaren. Cortenstaal is een gewalst product, in de eerste maanden van het roestproces zal de walshuid loslaten en een tijdelijk bladderend effect geven.

Toepassing van Cortenstaal
Cortenstaal is alleen leverbaar als plaatmateriaal. Cortenstaal heeft dezelfde sterkte-eigenschappen als normaal staal en kan naadloos worden afgewerkt. Cortenstaal kan gelast, gebogen en gesneden worden in vrijwel elke vorm. Ook kunnen vormen of figuren worden uitgesneden d.m.v. laser of waterstraal snijden.

Ontwerpers passen het toe in bijvoorbeeld gebouwen en tuinen, maar ook kunstwerken worden met regelmaat uitgevoerd in Cor-tenstaal. Vormen ontstaan door het plaatmateriaal te buigen en lassen. Het is bij het ontwerp en bij plaatsing wel van belang dat er geen waterresten achterblijven. Deze plekken zullen namelijk niet stoppen met roesten en na verloop van tijd kunnen er gaten ontstaan. Ook moet er rekening worden gehouden met het roestwater wat van het materiaal af loopt. Het gebruik van poreuze steensoorten en RVS onder Cor-tenstaal raden wij af. Om te voorkomen dat urnen uitgevoerd in Cortenstaal veranderen van kleur naar bijna zwart en doorroesten omdat ze buiten hebben gestaan geven wij uitsluitend garantie als de urn in een droge ruimte geplaatst wordt.

Onderhoud
Het oppervlak van Cortenstaal is erg ruw en grof. De roestlaag ontstaat wanneer het blanke materiaal wordt blootgesteld aan vocht en zuurstof. Het ontstaan van de roestlaag kost een aantal weken, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom worden onze producten behandeld met een stof die het roest proces versneld. Dit is pas het begin van het vormen van de dichte roestlaag. In het begin van het proces kan er een laag los laten, dit is de walslaag die is ontstaan bij de productie van het materiaal.

Om te voorkomen dat er groene aanslag ontstaat moet het oppervlakte regelmatig met schoon water, sop en een grove borstel geboend worden. Als er beschadigingen ontstaan vormt zich een nieuwe roestlaag, het kleurverloop start echter wel weer voor af aan en kan dus verschillen met de oude laag. Eventuele beschadigingen vervagen na verloop van tijd, maar zullen altijd zichtbaar blijven.

Let op! De oxidehuid van Cortenstaal urnen kan roestwater afgeven wat sporen nalaat op de ondergrond en in poreuze oppervlaktes kan doordringen. URNWINKEL. biedt u graag vrijblijvend advies. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op..