Kunststof urnen

Kunststof urnen

Kunststof urnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Kleurrijke kunststof urnen

De eerste stap voor het vervaardigen van een glasfiberurn is het maken van een geraamte van een afgietsel van glasfiber, hars en gips. Vervolgens worden er twee of drie dikke lagen lak aangebracht die gemengd zijn met gips. De motieven van het parelmoer worden met lijm vastgeplakt op de urnen en daarna volgen er nog drie lagen aanvullende lak. Na elke laag wordt de urn gespoeld met water.

De volgende stap is het toevoegen van de kleuren, waarna nog een laag vernis aangebracht wordt. De urn is nu bijna gereed, maar eerst nog wordt met een fijn mes de schildering teruggebracht naar het motief van het parelmoer. Nadat nog een extra laag vernis is aangebracht wordt de urn geëgaliseerd en tot slot wordt de urn nog een extra keer gepolijst.

Dankzij de eigenschappen van het materiaal is een kunststof of glasfiber urn zeer duurzaam. De deksel van de kunststof urn dient verlijmd of gekit te worden.

Eigentijdse, stijlvolle carbon urnen

De carbon urnen zijn een bijzondere samensmelting van moderne esthetiek en uitzonderlijk vakmanschap. De urnen zijn gemaakt van hoogwaardige koolstofvezels. Het materiaal is bekend om zijn sterkte, duurzaamheid en lichte gewicht.

Deze hoogwaardige urnen zijn alleen geschikt voor binnenshuis. De urnen zijn geschikt voor het bewaren van de crematie as van een volwassene. De carbon urnen refereren aan de autosport (o.a. Formule1), vliegtuigbouw en fietsframes.

URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over de glasfiber (kunststof) en carbon urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.