9 bijzondere ideeën voor asbestemming

9 bijzondere ideeën voor asbestemming

Bijzondere asbestemmingsideeën

Dertig dagen na crematie kan de as van uw overleden dierbare bij het crematorium opgehaald worden. Deze periode is bedoeld om nabestaanden de tijd te geven om na te denken over de asbestemming. Na deze dertig dagen hoeft u nog geen keuze te maken. U kunt de as ook mee naar huis nemen om na te denken over een passende asbestemming. Om u hier bij te helpen geven wij u negen (bijzondere) opties voor de asbestemming.

  1. Begraven in de natuur: Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun as te laten begraven in een natuurgebied. Dit kan in een speciaal daarvoor ingerichte begraafplaats zijn, maar sommige mensen kiezen ervoor om hun as te laten uitstrooien in een natuurgebied waar ze veel tijd hebben doorgebracht of waar ze een speciale band mee hadden.
  2. Uitstrooien op zee: Voor uw geliefden die een band hadden met de zee, is een asbestemming op zee een mooie optie. Dit kan door middel van een plechtige ceremonie op een boot of door de as uit te strooien in de zee vanaf een speciaal daarvoor bestemde plek aan de kust.
  3. Lanceren in de ruimte: Een unieke optie voor asbestemming is het laten lanceren van de as in de ruimte. Dit is waarschijnlijk de meest spectaculaire manier om afscheid te nemen van een geliefde.
  4. Herinneringsboom: Er zijn bedrijven die bomen aanbieden waarin de as van een overledene kan worden begraven. De as die na crematie overblijft bevat namelijk natuurlijke stoffen die kunnen dienen als voedingsbodem voor bomen. Deze boom is een blijvende en tastbare herinnering aan uw dierbare. Deze boom kan vervolgens geplaatst worden op de begraafplaats, uw de eigen tuin of een park of natuurgebied. Daarnaast is het ook mogelijk om een kleine boom op uw terras of balkon te plaatsen.
  5. Assieraden: Assieraden zijn een mooie manier om uw geliefde dicht bij u te dragen. Assieraden zijn eigenlijk een soort mini urn in de vorm van een assieraad, zoals een ashanger, asring, oorbel, ketting of armband. Assieraden zijn bij ons gemakkelijk online te bestellen en beschikbaar in veel verschillende materialen en prijsklassen. Wij vinden het belangrijk dat u een sieraad lang kunt dragen en het niet snel beschadigd. Daarom vindt u in ons assortiment dan ook alleen assieraden gemaakt van duurzame materialen, zoals hoogwaardig rvs, zilver en goud.
  6. Urnen voor asbestemming: Een traditionele manier van asbestemming is het gebruik van een urn. Er zijn veel verschillende soorten urnen beschikbaar, van eenvoudige keramische urnen tot luxe urnen gemaakt van edele materialen zoals marmer of brons. Deze urnen zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen en designs en eenvoudig te bestellen op onze website.
  7. In de lucht met een heliumballon: U kunt er ook voor kiezen om de as op te laten in grote heliumballonnen. Deze ballonnen gaan 25 kilometer hoog de lucht in en spatten dan uit elkaar. Hierdoor komt de as vrij en verspreidt zich in allerlei richtingen over de aarde.
  8. Een knallend einde door een vuurpijl: Na de crematie blijft er gemiddeld drie tot vier kilo as over voor asbestemming. In een vuurpijl kan ongeveer 500 gram verwerkt worden. U kunt dan dus kiezen voor meerdere pijlen of om een deel van de as op een andere manier te bewaren. Dit type asverstrooiing mag alleen vanaf bepaalde locaties aan de kust. Daarnaast moet de pijl in de richting van de zee afgeschoten worden.
  9. Asbestemming in een schilderij: Wanneer uw overleden dierbare van kunst hield, kunt u de as ook laten verwerken in een schilderij. Samen met een kunstenaar bespreekt u het design van het schilderij en hoe de as in het schilderij verwerkt wordt. De as kan bijvoorbeeld verwerkt worden in het gehele schilderij, een bepaald object in het schilderij of bijvoorbeeld de lievelingskleur van uw dierbare.