Ashangers en de symboliek die je met je meedraagt

Ashangers en de symboliek die je met je meedraagt

Ashangers en de symboliek die je met je meedraagt

Assieraden en ashangers bieden een persoonlijke manier om de crematie-as van je overleden dierbare met je mee te dragen. Daarnaast zijn deze sieraden bijna niet herkenbaar als gedenksieraad. Ashangers zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan vormen en maten. Je kunt kiezen voor een abstract ontwerp zoals een staafje, vierkantje of bolletje, of een vorm die voor jou een speciale symboliek heeft. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van ashangers met een bijzondere symboliek.

Ashanger in de vorm van een hart

Een veel gekozen vorm voor een assieraad is de ashanger in de vorm van een hart. Het hart symboliseert liefde en is daarom zeer geschikt om het verlies van een geliefd persoon vorm te geven. Het hart vormt ook het kloppende centrum van een menselijk lichaam. Bij het overlijden van een geliefde kan het voelen alsof je eigen hart ook even stilstaat, breekt of leeg wordt. Degene die is overleden was immers een belangrijk deel van jouw leven. Een hartje kan dan een perfect symbool zijn om aan een sieraad te dragen, met daarin een beetje as van die persoon.

Assieraden en ashangers in de vorm van een traan

Een druppel of traan kan zowel letterlijk als symbool worden geïnterpreteerd voor het verdriet dat je ervaart. Het gemis van een overledene kan overweldigend zijn en huilen hoort daarbij. Toch symboliseert een traan ook iets moois. Achter de wolken schijnt de zon en uit groot verdriet kan iets moois voortkomen. Zoals dit prachtige sieraad. De mooie herinneringen aan de overledene zullen altijd bij je blijven.

Assieraad in de vorm van een vlinder of een vogel

Zowel de vlinder als de vogel staan bekend als symbolen van vrijheid en vreugde. Een vlinder is elegant en straalt vreugde uit, terwijl een vogel naast elegantie ook kracht en eigenzinnigheid vertegenwoordigt. Het feit dat ze beide kunnen vliegen, spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding van de mens. Als een persoon die altijd lichtvoetig door het leven ging, zich vrij voelde of veel reisde, is overleden, zou een van deze vormen wellicht bij hem of haar passen. Natuurlijk is het ook mogelijk dat iemand na een lang ziekbed of andere moeilijke omstandigheden is overleden. Het overlijden kan dan voelen als een bevrijding voor iemand die lang heeft gestreden. De vlinder of vogel symboliseert dan de vrede en vrijheid die de overledene nu heeft gevonden. De vlinder staat natuurlijk ook symbool voor transformatie.

Ashanger in de vorm van een kruis

Het kruis is het ultieme symbool van het Christendom, specifiek voor het lijden en sterven van Jezus Christus. Maar los van religie wordt het kruis in Nederland ook vaak gebruikt als symbool voor overledenen. Voor veel gelovigen vertegenwoordigt het kruis ultieme hoop en verlossing, omdat Jezus voor hen stierf en zo de weg opende voor zijn volgers. Het is een diep symbolisch symbool om het verlies op een sobere en traditionele manier uit te drukken.

Zon- en stervormige assieraden

Sommige mensen verspreiden altijd vreugde, toveren een glimlach op je gezicht en verlichten de hele ruimte als ze binnenkomen. Wanneer zo'n persoon overlijdt, is dit een groot verlies. Misschien was de overledene belangrijk voor je tijdens donkere tijden. Een zon of ster is een hemellichaam dat staat voor kracht, licht, warmte en hoop. Onthoud dat de woorden liefde en aandacht die deze persoon je gaf, nooit van je afgenomen kunnen worden. Een ashanger met dit symbool kan troost en hoop bieden bij het verwerken van je verlies.

Welke ashanger symboliseert de herinneringen aan je overleden dierbare het best? Het uitzoeken van een assieraad is een zeer persoonlijk proces. Neem een kijkje in onze online winkel voor alle mogelijkheden of neem contact met ons op voor vragen of specifieke wensen.