Uitvaartkisten en grafmanden

Uitvaartkisten en grafmanden

Uitvaartkisten en grafmanden

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Uitvaartkisten en grafmanden voor uw hond of kat

De band met onze huisdieren is vaak diepgaand en onvervangbaar. Ze zijn onze trouwe metgezellen en geven ons onvoorwaardelijke liefde en vreugde. Wanneer uw geliefde hond of kat overlijdt, is het begrijpelijk dat u hen - na al die jaren van trouw gezelschap - een respectvol afscheid wilt geven. URNWINKEL. biedt u de mogelijkheid om speciale uitvaartkisten en grafmanden voor huisdieren te bestellen, zodat u op een unieke en persoonlijke manier afscheid kunt nemen.

Uitvaartkisten voor honden en katten

Wanneer het moment aanbreekt en uw huisdier overlijdt, kunt u op een waardige manier afscheid nemen. Het begraven van uw overleden huisdier in een kist zorgt ervoor dat de aarde niet direct op hun vacht rust, wat een geruststellend idee kan zijn. Ook voor een crematie is een uitvaartkist passend voor uw geliefde metgezel. Het is net even anders om uw huisdier, waarmee u zoveel heeft meegemaakt in een schoenendoos naar het crematorium te brengen.

Wij bieden vurenhouten uitvaartkisten aan die door u en uw familie in elkaar gezet kunnen worden. Deze worden verzonden als bouwpakket. Ook is het bij vrijwel alle kisten mogelijk om ze te personaliseren door de kisten bijvoorbeeld te beschilderen, er op te tekenen of te voorzien van een mooie foto. Voor het verwerkingsproces van kinderen is het fijn als ze bij een uitvaart betrokken worden. Zij voelen zich gezien en gehoord en voelen zich onderdeel van het afscheid. Het in elkaar zetten en het personaliseren van de uitvaartkist zijn een zeer geschikt om betrokken te worden bij het rouwproces.

Onze grafkisten worden vervaardigd in een gespecialiseerde fabriek die ook kisten voor mensen produceert, en ze voldoen dan ook aan alle normen voor kwaliteit en veiligheid. Ons assortiment omvat zowel eenvoudige als luxe grafkisten voor dieren, waarbij de luxe varianten zijn uitgerust met handgrepen en een luxe binnenbekleding. Wat onze huisdieren uitvaartkisten bijzonder maakt, is het gebruik van massief 100% FSC-gecertificeerd vurenhout. Door FSC-gecertificeerd hout te gebruiken, verzekeren we dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Hiermee leveren we niet alleen een hoogwaardig product, maar dragen we ook bij aan de bescherming van onze kostbare natuurlijke hulpbronnen. De kisten kunnen begraven worden op geschikte dierenbegraafplaatsen en zijn geschikt voor crematie.

Rieten grafmanden voor huisdieren

Een alternatief voor een grafkist is het gebruik van een mooie rieten grafmand voor de begrafenis van uw overleden hond of kat. Onze manden zijn gemaakt van hoogwaardig pitriet of zeegras en zijn speciaal ontworpen voor dit doel. Ze onderscheiden zich door hun afneembare deksel, waardoor de aarde niet direct in contact komt met uw huisdier. Deze ovale rieten manden bieden een mooie rustplaats voor uw trouwe metgezel.

Welke uitvaartkisten voor dieren zijn geschikt voor crematie?

Alle kisten voor dieren in ons assortiment zijn geschikt voor een crematie van uw huisdier.

Wat zijn de mogelijkheden in Nederland na het overlijden van uw hond, kat, konijn of hamster?

Als uw huisdier is overleden dan heeft u in Nederland 4 mogelijkheden:

1. Afgeven bij de gemeente
Vaak kunt u uw dode huisdier afgeven bij uw gemeente. Iedere gemeente is verplicht om via gemeentelijke verordeningen (zie artikel 3.5 van de Wet dieren) regels op te stellen voor dode gezelschapsdieren.

2. Laten cremeren
U kunt uw huisdier laten cremeren in een erkend huisdiercrematorium.

Laat uw huisdier begraven op een dierenbegraafplaats. Onze uitvaartkisten en grafmanden zijn hier geschikt voor.

4. Begraven in uw eigen tuin
U mag uw huisdier begraven in uw eigen tuin of op eigen grond. Hiervoor moet voldoende ruimte zijn. Let hierbij op de risico’s voor volksgezondheid, diergezondheid en milieu. Begraaf uw huisdier daarom ten minste 75 centimeter diep. Al onze uitvaartkisten en grafmanden zijn hiervoor geschikt.

Wilt u meer informatie over onze grafkisten of grafmanden voor uw huisdier?

Wij begrijpen dat het uitkiezen van een grafkist of grafmand voor uw hond, kat of ander huisdier best moeilijk kan zijn, vooral gezien de verscheidenheid aan beschikbare modellen en materialen. Als u vragen heeft, neem dan gewoon contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag. Ook kunt u met ons chatten of ons contactformulier invullen. Wij reageren normaal gesproken binnen 24 uur.