Graflantaarns

Graflantaarns

Graflantaarns

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Graflantaarns van brons, natuursteen en RVS

Een graflantaarn of graflicht is sfeervolle decoratie voor een grafmonument. Om een dierbare te herdenken is het aansteken van een kaars voor nabestaanden een prettig ritueel aan het graf. Het kaarslicht in een graflantaarn blijft branden omdat weer en wind er geen invloed op hebben.

Een graflantaarn is een mooie oplossing om een kaars of olielampje te branden bij het graf of de urnenmuur. De meeste graflantaarns zijn geschikt voor het branden van zowel led-grafkaarsen als het branden van echte grafkaarsen. URNWINKEL. heeft bijzondere graflantaarns van een zeer hoge kwaliteit voor binnen en buiten in haar assortiment. De lantaarns en olielampjes zijn onder andere gemaakt van RVS (roestvast staal), brons en natuursteen.

Het is zeer raadzaam om een graflantaarn te gebruiken voor het branden van een kaars op een grafsteen. Het komt voor dat de grafkaars rechtstreeks op het monument geplaatst wordt, waardoor kaarsvet op de grafsteen drupt. Kaarsvet is erg lastig om van het monument te verwijderen, bovendien laat het vlekken achter op het natuursteen. Om het kaarsvet van de steen te krijgen zal het gehele oppervlak opnieuw professioneel gepolijst moeten worden.

De graflantaarns zijn in verschillende variaties en afmetingen verkrijgbaar en hebben allemaal een hoog niveau van afwerking. Onze graflantaarns zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zoals zilver, brons en goud.

Bronzen graflantaarns

Bronzen graflantaarns bestaan uit een legering van tin en koper. Brons is duurzaam, sterk en corrosiebestendig, waardoor het een perfect materiaal is voor een graflantaarn. Onze bronzen graflantaarns passen uitstekend bij klassieke, maar ook moderne monumenten van brons, glas, RVS en natuursteen.

Graflantaarn aluminium

Aluminium is een licht, maar hoogwaardig en onderhoudsvriendelijk metaal, dat bestand is tegen alle weersinvloeden. Wij hebben moderne aluminium graflantaarns, maar ook klassieke varianten. De aluminium graflantaarns zijn zeer geschikt als grafdecoratie bij een gedenksteen of urnenmuur voor buiten.

Graflantaarn RVS

RVS, een legering van 80% metaal met een toevoegingen als nikkel, titanium, chroom en molybdeen, is een duurzaam en slijtvast materiaal. Door de samenstelling van het materiaal gaat het jarenlang mee zonder te beschadigen. Doordat het bestand is tegen alle weersomstandigheden, is het een perfect materiaal voor een graflantaarn.

Graflantaarn op zonne-energie

URNWINKEL. heeft ook een ruim assortiment met graflantaarns op zonne-energie. De voordelen van graflantaarns op zonne-energie zijn duidelijk; zo is het niet nodig om deze verlichting om de tijd te vervangen en is er geen risico van vuur en kaarsvet. Onze graflantaarns op zonne-energie zijn waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden.

De graflantaarns zijn in verschillende variaties en afmetingen verkrijgbaar. Bij verschillende lantaarns is het mogelijk om de naam en data te graveren in het graflicht. URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over de graflantaarns. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.