Graflantaarns

50 Artikel(en)

Graflantaarns van brons, natuursteen en RVS

Een graflantaarn of graflicht is sfeervolle decoratie voor een grafmonument. Om een dierbare te herdenken is het aansteken van een kaars voor nabestaanden een prettig ritueel aan het graf. Het kaarslicht in een graflantaarn blijft branden omdat weer en wind er geen invloed op hebben.

Een graflantaarn is een mooie oplossing om een kaars of olielampje te branden bij het graf of urnenmuur. De meeste graflantaarns zijn geschikt voor het branden van een led grafkaarsen, daarnaast is het merendeel geschikt voor het branden van echte grafkaarsen. URNWINKEL heeft bijzondere graflantaarns van een zeer hoge kwaliteit voor binnen en buiten in haar assortiment. De lantaarns en olielampjes zijn onder andere gemaakt van RVS (roest vast staal), brons en natuursteen.

Het is zeer raadzaam om een graflantaarn te gebruiken voor het branden van een kaars op een grafsteen. Het komt voor dat de grafkaars rechtstreeks op het monument geplaatst wordt, waarna kaarsvet op de grafsteen drupt. Kaarsvet is erg lastig om van het monument te verwijderen, bovendien laat het vlekken achter op het natuursteen. Om het kaarsvet van de steen te krijgen zal het gehele oppervlak opnieuw professioneel gepolijst moeten worden.

De graflantaarns zijn in verschillende variaties en afmetingen verkrijgbaar. Bij verschillende lantaarns is het mogelijk om de naam en data te graveren in het graflicht. URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over de graflantaarns. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.