Handbeschilderde mini urn 'Narcissen'

€ 268,00
Incl. BTW en verzending

Artikel nr.: 102028

Levertijd: Circa 10 weken

Materiaal: Keramiek

Kleur: Meerdere kleuren

Afmeting (hxbxd in cm): H ± 16 cm

Inhoud: 0.33 liter


Deze bijzondere keramische mini urn wordt gemaakt in een moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en de liefde voor het werk centraal staan. De mini urn van keramiek is van hoogwaardige kwaliteit.

Heeft u vragen bel gerust +31 858 081 046 of neem contact met ons op via het contactformulier.

* Vereiste velden

Graveren

U kunt dit product laten graveren, kies onderstaand een mogelijkheid:

Details

Deze bijzondere keramische mini urn wordt gemaakt in een moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en de liefde voor het werk centraal staan. De mini urn van keramiek is van hoogwaardige kwaliteit.

Onze handbeschilderde keramische sierurnen zijn door de verfijnde decoraties en de vorm nauwelijks herkenbaar als urn, wat ze dus zeer geschikt maakt als sierurn in huis. Dit model is niet geschikt om een kaarsje in te branden.

Speciale eigen decoraties zijn op verzoek mogelijk (zoals bijvoorbeeld een afbeelding verwijzend naar de belangstelling / liefhebberijen van de overledene).

Atelier, Schilder- en Bakproces

Verfpoeder
Voor de mini urnen zijn naar eigen recept speciale verfsoorten ontwikkeld, die in combinatie met een glanzende transparante glazuurlaag , een warme uitstraling geven aan de urndecoratie.

Penselen met verftegel
Ook aan de penselen worden speciale eisen gesteld, om er heel gedetailleerd mee te kunnen werken.

Het beschilderen van een mini urn
Het schilderen van zulke fijne decoraties vergt een uiterste concentratie van de kunstenaar.

Het glazuren
Tijdens het glazuren verdwijnt de decoratie onder een witte poederlaag (eigenlijk een soort glaspoeder). Het poeder wordt opgelost in water en met een glazuurspuit voorzichtig in de juiste dikte op het aardewerk gespoten.

Het bakproces
Na het glazuren is er een droogtijd van enkele dagen. Dan wordt de oven gevuld en volgt het bakproces op een temperatuur van 1050 tot 1250 graden celsius (afhankelijk van de soort urn). Het witte glazuurpoeder smelt en vormt als het ware een transparant glaslaagje ter bescherming van de decoratie, die ook intensiever van kleur wordt.

Wilt u deze mini urn of een mini urn met een ander tafereel naar uw persoonlijke wens laten beschilderen, neem dan contact met ons op middels het contactformulier zodat onze kunstenaar u persoonlijk benaderd om uw wensen te bespreken.

Aanvullende Informatie

Artikelnummer
102028
Kleur
Meerdere kleuren
Symbool / thema / vorm
Bloemen, bomen & planten, Cilinder
Afmeting (h x b x d in cm)
H ± 16 cm
Inhoud in liter
0.33
Geschikt om
Een deel van de as te bewaren
Levertijd
Circa 10 weken
Toepassing
Binnen
Extra
De consumentenprijs van dit product is inclusief BTW en verzendkosten