Een waardige bestemming voor uw overleden hond

Een waardige bestemming voor uw overleden hond

Een waardige (as) bestemming voor uw trouwe viervoeter

Het verlies van een hond kan een diep verdriet veroorzaken, net zoals het verlies van een dierbare persoon. Uw hond is jarenlang een belangrijk onderdeel van uw gezin geweest en het verlies zal dan ook een grote leegte achterlaten. Daarom is het fijn om een tastbaar aandenken aan uw hond te hebben om vast te kunnen houden of een plekje in huis te geven.

Hondenuren

Er zijn tegenwoordig steeds meer manieren om een overleden hond een waardige laatste bestemming te geven, zoals hondenurnen. Deze urnen zijn speciaal ontworpen voor honden en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, van pootafdrukken tot hartjes. Een aantal van onze hondenurnen kan zelfs gepersonaliseerd worden met een gravering.

Hondenurnen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals glazen hondenurnen, messing hondenurnen en keramische honden urnen. Er zijn zelfs biologisch afbreekbare urnen verkrijgbaar gemaakt van materialen zoals zand of zout. De biologisch afbreekbare hondenurnen kunnen in de aarde worden geplaatst, waarna de urn in verloop van tijd wordt opgenomen. Ook is het mogelijk om de hondenurn te water te laten in een meer of zee. Een mooi afscheid wanneer uw hond een echte waterrat was.

Assieraad hond

Daarnaast is het mogelijk om een deel van de as van uw hond te bewaren in een assieraad. Assieraden zijn een mooie manier om uw geliefde hond altijd dicht bij u te dragen. Wij hebben diverse assieraden in ons assortiment, zoals ashangers, asarmbanden en asringen. Deze sieraden zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met een hondenpootje, een hartje of een hond. In ons assortiment vindt u alleen assieraden gemaakt van duurzame materialen, zoals hoogwaardig RVS, zilver en goud. Zo kunnen we garanderen dat u uw sieraad lang kunt dragen.

Knuffelkeien

Daarnaast zijn er ook knuffelkeien verkrijgbaar. Dit zijn kleine steentjes die gevuld kunnen worden met een beetje as. Door de natuurlijke vormgeving en haar zachte oppervlakte, ligt ieder knuffelkeitje aangenaam in de palm van de hand. Hierdoor kunt u uw dierbare hond altijd met u meedragen, waarheen en wanneer u maar wilt. Zo kunt u altijd een klein aandenken bij u dragen en er troost uit putten wanneer u dat nodig heeft.

Andere mogelijkheden om uw hond te herdenken

U kunt er ook voor kiezen om uw hond te begraven op een speciale hondenbegraafplaats. Hondenbegraafplaatsen zijn speciale plekken waar honden begraven kunnen worden. Ze zijn bedoeld om honden een waardige laatste rustplaats te geven en hun eigenaren de mogelijkheid te bieden om afscheid te nemen en hun hond te herdenken.

Hondenbegraafplaatsen zijn vaak verdeeld in verschillende secties voor verschillende groottes en rassen van honden. Sommige begraafplaatsen bieden ook opties voor het plaatsen van een gedenksteen of een ander soort gedenkteken op het graf van uw hond. Deze plekken zijn vaak prachtig aangelegd en bieden een rustige en serene omgeving als laatste rustplaats van uw trouwe viervoeter.