Assieraden, een zeer persoonlijk aandenken

Assieraden, een zeer persoonlijk aandenken

Assieraden

Tegenwoordig hoeft u de as van een overledene niet altijd in een urn te bewaren. U kunt er namelijk ook voor kiezen om een klein beetje as te dragen in een assieraad. Assieraden zijn sieraden die speciaal ontworpen zijn om een klein beetje, een haarlok, aarde of een stukje stof in te herbergen. Zo kunt u uw dierbare altijd met u mee dragen.

Wat zijn assieraden?

Assieraden zijn sieraden waarin een kleine ruimte is gemaakt waar een beetje as, een haarlok, stukje stof of aarde bewaard van uw overleden dierbare in bewaard kan worden. Er zijn verschillende type assieraden, zoals ringen, bedels, armbanden of hangers. Bij URNWINKEL. vindt u een divers assortiment met assieraden.

Verschillende type assieraden

Onze assieraden zijn in verschillende vormen en materialen verkrijgbaar en kunnen door volwassenen en kinderen kunnen gedragen worden. Doordat wij een groot aanbod hebben, is er altijd wel iets dat bij u of uw overleden dierbare past. Wij maken alleen gebruik van hoogwaardig, duurzame materialen, zodat u het sieraad lang kunt dragen.

Wij verkopen verschillende gouden assieraden, zoals ashangers, ringen en armbanden. Onze gouden assieraden worden met de hand gemaakt door een ervaren edelsmid en zijn verkrijgbaar in witgoud en geelgoud en in 14 en 18 karaat.

Alle zilveren assieraden zijn gemaakt van 925 Sterling zilver. Dit betekent dat het sieraad voor 92,5% uit zilver bestaat en de overige 7,5% bestaat uit een legering om stevigheid te geven.

Ook verkopen wij edelstaal / RVS assieraden. Dit materiaal is door zijn antiallergische karakter en hardheid, zeer geschikt voor het maken van assieraden. Bij dit type assieraden hoeft u dus niet bang te zijn dat het beschadigd raakt of dat er krassen op komen. U hoeft er dan ook niet bang voor te zijn dat het assieraad beschadigd of bekrast raakt, het is namelijk een erg duurzaam materiaal. Ook hebben wij een aantal producten in onze collectie dat verguld is. Zo heeft u de luxe van goud, voor een scherpe prijs.

Hoe wordt een assieraad gevuld?

Het is gemakkelijk om de assieraden zelf te vullen. De meeste assieraden hebben een schroefdopje dat u zelf eenvoudig open en dicht kunt maken. Wij sturen bij bestellingen van assieraden ook een vulhandleiding mee, waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat u moet doen. Wij raden het aan om de sieraden altijd te verlijmen, zodat het schroefje niet los kan raken. Daarnaast verkopen we ook assieraden waarin de as verwerkt is in het sieraad. De as wordt in deze sieraden verwerkt door onze edelsmid.

Kiest u een assieraad dat u niet zelf kunt vullen, dan biedt URNWINKEL. u de mogelijkheid een afsluitbaar zakje (gripszakje) met uw bestelnummer en uw naam aangetekend op te sturen zodat onze edelsmid/juwelier het sieraad vult.

Assieraden vullen met een haarlokje, aarde of stukje stof

Soms is het niet mogelijk om as te gebruiken voor in het assieraad, bijvoorbeeld in landen waarin het meegeven van crematie as verboden is. U kunt er dan ook voor kiezen om bijvoorbeeld een haarlokje van de overledene, een beetje aarde of een stukje stof in het sieraad te verwerken.

Ook is het mogelijk om assieraden te personaliseren door deze bijvoorbeeld te laten graveren met een naam, datum of tekst. Verder hebben wij een aantal sieraden in ons assortiment die u kunt personaliseren door middel van een vingerafdruk. Deze sieraden symboliseren de verbondenheid met uw dierbare.

Heeft u advies nodig over de aanschaf van een assieraad?

Het uitzoeken van een assieraad is een zeer persoonlijk proces. Wanneer u advies nodig heeft, neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag, het contactformulier invullen, ons e-mailen met ons chatten.