Nieuws van URNWINKEL.

URNWINKEL start met de Herdenkingszuil

De urnen sokkel is een designmeubel met als voornaamste functie de as van uw dierbare overledene een plek te geven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dit stelt u in de gelegenheid om de beslissing wat te doen met de as van uw dierbare te verleggen naar een latere periode of de urnen sokkel te gebruiken als definitieve bestemming.

Tevens biedt de urnen sokkel de gelegenheid om te herdenken door middel van het branden van een kaars in het transparante bovengedeelte. Dit zorgt voor een sfeervolle verlichting en een gevoel van warmte. De kap kan er ook afgehaald worden om er vervolgens een urn op te zetten. De vormgeving van de urnen sokkel is modern, waarbij de achterzijde voorzien is van een deuropening waarin een standaard asbus geplaatst kan worden.

Grafvazen en graflantaarns
Tegenwoordig is er op uitvaartgebied en vooral voor crematies veel meer mogelijk dan vroeger. Dit betekent natuurlijk ook dat er veel meer keuzes zijn. Een voordeel van de URNWINKEL is dat u op uw gemak, rustig kunt bekijken wat er zoal wordt aangeboden. Daarom bieden wij naast de meest voorkomende uitvaartproducten ook producten aan waarbij u na de begrafenis of crematie het gedenkteken of huisaltaar kunt opfleuren of kunt aanvullen met bijvoorbeeld een grafvaas en een lantaarn.

Beelden
URNWINKEL is steeds op zoek naar nieuwe uitvaartproducten. Zo bieden wij sinds kort in de categorie beelden de zogenaamde boeddha beelden met urn aan. Deze houten boeddha beelden worden met veel zorg en gevoel naar Nederland gebracht. Iedere boeddha is dan ook uniek.

Een (bijzondere) urn kopen kan goedkoper per internet
Een begrafenis of een crematie is altijd een dure aangelegenheid. Vanzelfsprekend willen de meeste mensen hun overleden geliefde het beste en meest waardige afscheid geven dat mogelijk is. Maar de kosten rijzen soms de pan wel heel erg uit. Door zelf een aantal dingen te doen (wat ook nog eens goed is voor het rouwproces) kan veel bespaard worden. Wie bovendien een mooie maar goedkope(re) urn wil kan terecht bij de urnwinkel.

Goedkope en bijzondere urnen bij de Urnwinkel
De Urnwinkel probeert daar verandering in te brengen. Dit is een internetwinkel waar mensen terecht kunnen voor heel uiteenlopende urnen en andere aanverwante producten voor elke beurs. Zo heeft het bedrijf al voor minder dan 100 euro een urn te koop. Handig is bovendien de winkelassistent. Door middel van een zoekmenu kan worden ingegeven wat iemand wil. Kleur, prijs, materiaal en wat er gezocht wordt (naast urnen ook accessoires zoals sieraden waarin de as van een overledene kan worden bewaard) in te geven wat er gezocht wordt, komt er op het einde een advies uit. In een overzicht wordt dan getoond welke opties er mogelijk zijn, compleet met foto en prijslijst. Bijzondere is tevens het grote aanbod aan urnen. Of het nu om een hele moderne bijna futuristische urn gaat of om bijvoorbeeld een Boeddhabeeld met een urn, het kan allemaal.Ook heel klassieke urnen worden geboden. Daarbij is de keuze in materialen onuitputtelijk. Naast urnen van verschillende metalen worden ook producten aangeboden in glas, natuursteen, keramiek, hout, riet en zelfs in ecologisch afbreekbare producten.

Urnen in alle prijsklassen
De prijzen die de webwinkel hanteert zijn te danken aan het goede inkoopbeleid. Bovendien wordt het aanbod steeds uitgebreid en zijn er dus ook hele bijzondere urnen te koop bij de Urnenwinkel.

Urn kopen per internet?
Het lijkt misschien raar om de urn per internet te kopen, maar in veel reguliere winkels die urnen verkopen wordt ook van een plaatje gekocht. Niet iedere winkel kan immers het totale aanbod hebben dat iemand wil. De foto’s die de website toont geven bovendien een heel goed beeld van de urnen. Mensen die niet tevreden zijn, mogen bovendien hun aankoop terugsturen.

Urnen en assieraden

Naast urnen heeft de urnwinkel ook sieraden voor mensen die hun overleden geliefde toch graag dicht bij zich willen dragen. Ook zijn er speciale kattenurnen, urnen voor kinderen en urnen die volledig afbreekbaar zijn.

Wanneer is een urn nodig?
Vier weken na de crematie kan de as van een overledene worden opgehaald in het crematorium. Vanzelfsprekend kan de as ook wat langer blijven staan als de nabestaanden nog niet het gevoel hebben dat zij klaar zijn voor het ophalen daarvan. Wel moet na 4 weken besloten worden wat er met de as moet gebeuren, want een crematorium kan ook zorgdragen voor het verstrooien van de as.

Moeilijke beslissing: wat moet er met de as van een overledene gebeuren?
Soms is met de overledene al besproken wat er met de as moet gebeuren. Soms ook niet. Dan moet dit alsnog worden besloten door de achterblijvers. Het moment van het ophalen van de as is echter voor de meeste mensen toch wel weer emotioneel. Het is het laatste wat ze nog van iemand hebben. Overigens wordt de as verzameld door een vuurvast steentje met een nummer op de kist te leggen, voordat de kist in de crematieoven gaat. Na de crematie wordt de as van de overledene verzameld en is aan het steentje te zien om welke overledene het gaat. De as gaat vervolgens in een asbus.Die asbus krijgen de nabestaanden ook mee van het crematorium. Er zijn wel eens uitwassen gemeld waarbij de as van verschillende mensen werd gevonden. Tegenwoordig schrijft de regelgeving voor dat iedere overledene in een helemaal gereinigde oven moet komen, zodat de as die vervolgens in de asbus gaat echt alleen maar van de overleden dierbare is.

Wat kan er gedaan worden met de as van een overledene:
■Begraven of bijzetten in een (familie) graf
■Bewaren in een muur op de begraafplaats of een speciale muur voor urnen
■Bijzetten in een columbarium bij een crematorium – dit is een plek voor nabestaanden met nissen waarin de as een plaatsje krijgt
■Verstrooien op een strooiveld of op een plaats die voor de overledene veel betekenis had, zoals het water of het bos
■De as meenemen naar huis om deze in een urn of assieraad te bewaren