Nieuws van URNWINKEL.

Urn “Eternity”

Ronald A. Westerhuis en URNWINKEL.nl rvs urnen

Mijn werk gaat over unieke lijnen, balans en perfecte afwerking.

Voor mijn serie “Eternity” heb ik de vorm zo simpel mogelijk gehouden. Om zo een oervorm maar ook een tijdloos ‘sculptuur’ te creëren.

De verschillende slijppatronen : Grof, zacht of hoogglans staan garant voor een uniek exemplaar en het materiaal, hoogwaardig roestvrij staal, voor een vereeuwiging.

Ronald A. Westerhuis in samenwerking met URNWINKEL.

Het portretbeeld als URN

Het portredbeeld als URN. URNWINKEL. in samenwerking met Roy Greve. 

Vroeger kende de urn een opschrift of afbeelding, later werd de urn de sokkel met een beeld er op. Nu is er de urn die het verdient om op een sokkel te staan. Van generatie op generatie, een persoonlijke herinnering aan uw dierbare. Op een zonnige familiedag komt Joost Kramer – mede oprichter van de firma URNWINKEL.nl in contact met fijn beeldhouwer Roy Greve. Onder de indruk van zijn werk wordt een vervolgafspraak gemaakt om – zo blijkt later – een bijzondere samenwerking aan te gaan.
 
“Precies dat geven wat nabestaanden wensen, is waar wij voor staan,” zegt Joost. Zo ontstond het idee dat een  beeld tevens dienst kan doen als urn. In overleg met Roy is dit vanaf nu mogelijk. Roy creëert als enige unieke portretbeelden die het meest overeen komen met beelden zoals deze bij de oude Romeinen werden gemaakt. De hele historie van het gebeeldhouwde portret zoals dat in de Gouden eeuw bestond is min of meer verloren gegaan door het Modernisme.

“Wat van mijn portretbeelden uitzonderlijk is dat ik fijn-realistische portretbeelden vervaardig. Als fijn-beeldhouwer kan ik een fijn-gebeeld-bouwd portret aanbieden. Een fijn-gebeeld-bouwd portretbeeld wordt verder überhaupt niet door anderen gemaakt.”  Aldus Roy.

Bij de portret-beelden gaat het om de fascinatie voor het hoofd als de zetel van de persoonlijkheid. Het werk van Roy Greve drukt zijn behoefte uit om de ziel weer te geven. Daarmee gaat het hem om het mysterieuze van de persoon, om het wezen en het ware te onthullen.

Het laten maken van een portretbeeld is een goede manier om het overlijden van een familielid te verwerken. De nabestaanden komen graag met andere leden van de familie in het atelier langs om het een en ander te bespreken, te verwerken en de geschiedenis los te laten.

De betrokkenheid van de opdrachtgever(s) is essentieel  voor de kwaliteit. Het verhaal, de ervaringen met de overledene is essentieel voor een goed portretbeeld. Hoe meer betrokkenheid van de familieleden en anderen, hoe beter het portretbeeld wordt.  Het is aan de nabestaanden of het beeld tevens dienst mag doen als urn. Deze wordt dan zo gemaakt dat de as van de overleden in het beeld past.

Wanneer u meer informatie wenst kunt u ons contactformulier invullen of ons bellen op nummer +31 858 081 046.

URNWINKEL start met de Herdenkingszuil

De urnen sokkel is een designmeubel met als voornaamste functie de as van uw dierbare overledene een plek te geven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dit stelt u in de gelegenheid om de beslissing wat te doen met de as van uw dierbare te verleggen naar een latere periode of de urnen sokkel te gebruiken als definitieve bestemming.

Tevens biedt de urnen sokkel de gelegenheid om te herdenken door middel van het branden van een kaars in het transparante bovengedeelte. Dit zorgt voor een sfeervolle verlichting en een gevoel van warmte. De kap kan er ook afgehaald worden om er vervolgens een urn op te zetten. De vormgeving van de urnen sokkel is modern, waarbij de achterzijde voorzien is van een deuropening waarin een standaard asbus geplaatst kan worden.

KLASSE! Laatste rustplaats voor poes Loekie
Loekie is niet meer. Na ruim 21 jaar heeft de familie Kroon uit Nieuw-Vennep afscheid moeten nemen van haar geliefde poes, die ook als herinnering een mooi plaatsje in huis moest houden. Voor Loekie werd dus in februari via urnwinkel.nl een hartvormige urn met poezenpootjes erop besteld. Helaas kon de webwinkel niet snel leveren. Het vrachtschip, waarmee de urn naar Nederland kwam, had vertraging. Ingrid Kroon kreeg het aanbod nog even te wachten of een andere urn te kiezen dan wel geld terug. De familie besloot te wachten, maar eind mei was er nog steeds geen urn. Dat vond de betreffende webwinkel te dol: ze bood aan het geld te retourneren en een andere urn uit dezelfde serie te kiezen. De Kronen gingen daarmee akkoord en in een mum van tijd stond de nieuwe urn in huis en het geld weer op de rekening. Een fijne afwikkeling vindt Ingrid Kroon, die dit graag wil doorgeven aan de krant. Bron: Haarlems dagblad.

Grafvazen en graflantaarns
Tegenwoordig is er op uitvaartgebied en vooral voor crematies veel meer mogelijk dan vroeger. Dit betekent natuurlijk ook dat er veel meer keuzes zijn. Een voordeel van de URNWINKEL is dat u op uw gemak, rustig kunt bekijken wat er zoal wordt aangeboden. Daarom bieden wij naast de meest voorkomende uitvaartproducten ook producten aan waarbij u na de begrafenis of crematie het gedenkteken of huisaltaar kunt opfleuren of kunt aanvullen met bijvoorbeeld een grafvaas en een lantaarn.

Beelden
URNWINKEL is steeds op zoek naar nieuwe uitvaartproducten. Zo bieden wij sinds kort in de categorie beelden de zogenaamde boeddha beelden met urn aan. Deze houten boeddha beelden worden met veel zorg en gevoel naar Nederland gebracht. Iedere boeddha is dan ook uniek.

Een (bijzondere) urn kopen kan goedkoper per internet
Een begrafenis of een crematie is altijd een dure aangelegenheid. Vanzelfsprekend willen de meeste mensen hun overleden geliefde het beste en meest waardige afscheid geven dat mogelijk is. Maar de kosten rijzen soms de pan wel heel erg uit. Door zelf een aantal dingen te doen (wat ook nog eens goed is voor het rouwproces) kan veel bespaard worden. Wie bovendien een mooie maar goedkope(re) urn wil kan terecht bij de urnwinkel.

Goedkope en bijzondere urnen bij de Urnwinkel
De Urnwinkel probeert daar verandering in te brengen. Dit is een internetwinkel waar mensen terecht kunnen voor heel uiteenlopende urnen en andere aanverwante producten voor elke beurs. Zo heeft het bedrijf al voor minder dan 100 euro een urn te koop. Handig is bovendien de winkelassistent. Door middel van een zoekmenu kan worden ingegeven wat iemand wil. Kleur, prijs, materiaal en wat er gezocht wordt (naast urnen ook accessoires zoals sieraden waarin de as van een overledene kan worden bewaard) in te geven wat er gezocht wordt, komt er op het einde een advies uit. In een overzicht wordt dan getoond welke opties er mogelijk zijn, compleet met foto en prijslijst. Bijzondere is tevens het grote aanbod aan urnen. Of het nu om een hele moderne bijna futuristische urn gaat of om bijvoorbeeld een Boeddhabeeld met een urn, het kan allemaal.Ook heel klassieke urnen worden geboden. Daarbij is de keuze in materialen onuitputtelijk. Naast urnen van verschillende metalen worden ook producten aangeboden in glas, natuursteen, keramiek, hout, riet en zelfs in ecologisch afbreekbare producten.

Urnen in alle prijsklassen
De prijzen die de webwinkel hanteert zijn te danken aan het goede inkoopbeleid. Bovendien wordt het aanbod steeds uitgebreid en zijn er dus ook hele bijzondere urnen te koop bij de Urnenwinkel.

Urn kopen per internet?
Het lijkt misschien raar om de urn per internet te kopen, maar in veel reguliere winkels die urnen verkopen wordt ook van een plaatje gekocht. Niet iedere winkel kan immers het totale aanbod hebben dat iemand wil. De foto’s die de website toont geven bovendien een heel goed beeld van de urnen. Mensen die niet tevreden zijn, mogen bovendien hun aankoop terugsturen.

Urnen en assieraden

Naast urnen heeft de urnwinkel ook sieraden voor mensen die hun overleden geliefde toch graag dicht bij zich willen dragen. Ook zijn er speciale kattenurnen, urnen voor kinderen en urnen die volledig afbreekbaar zijn.

Wanneer is een urn nodig?
Vier weken na de crematie kan de as van een overledene worden opgehaald in het crematorium. Vanzelfsprekend kan de as ook wat langer blijven staan als de nabestaanden nog niet het gevoel hebben dat zij klaar zijn voor het ophalen daarvan. Wel moet na 4 weken besloten worden wat er met de as moet gebeuren, want een crematorium kan ook zorgdragen voor het verstrooien van de as.

Moeilijke beslissing: wat moet er met de as van een overledene gebeuren?
Soms is met de overledene al besproken wat er met de as moet gebeuren. Soms ook niet. Dan moet dit alsnog worden besloten door de achterblijvers. Het moment van het ophalen van de as is echter voor de meeste mensen toch wel weer emotioneel. Het is het laatste wat ze nog van iemand hebben. Overigens wordt de as verzameld door een vuurvast steentje met een nummer op de kist te leggen, voordat de kist in de crematieoven gaat. Na de crematie wordt de as van de overledene verzameld en is aan het steentje te zien om welke overledene het gaat. De as gaat vervolgens in een asbus.Die asbus krijgen de nabestaanden ook mee van het crematorium. Er zijn wel eens uitwassen gemeld waarbij de as van verschillende mensen werd gevonden. Tegenwoordig schrijft de regelgeving voor dat iedere overledene in een helemaal gereinigde oven moet komen, zodat de as die vervolgens in de asbus gaat echt alleen maar van de overleden dierbare is.

Wat kan er gedaan worden met de as van een overledene:
■Begraven of bijzetten in een (familie) graf
■Bewaren in een muur op de begraafplaats of een speciale muur voor urnen
■Bijzetten in een columbarium bij een crematorium – dit is een plek voor nabestaanden met nissen waarin de as een plaatsje krijgt
■Verstrooien op een strooiveld of op een plaats die voor de overledene veel betekenis had, zoals het water of het bos
■De as meenemen naar huis om deze in een urn of assieraad te bewaren