Nieuws van URNWINKEL.

Coronavirus (COVID-19) update | Onze webwinkel blijft geopend

Iedereen merkt de gevolgen van de verspreiding van het coronavirus. Ook wij hebben maatregelen getroffen om de veiligheid van onze medewerkers en dienstverlening aan u te waarborgen. Wij houden het nieuws goed in de gaten en hebben extra voorzorgsmaatregelen getroffen om uw bestelling zo respectvol en spoedig mogelijk af te handelen.

Onze klantenservice staat u graag te woord als u vragen heeft. Tenslotte hopen wij dat u in een goede gezondheid blijft.

House of Memories, een bron van rust en herdenking

Herdenken doen we al eeuwen lang en iedereen op zijn eigen manier. De één draagt een sieraad van zijn geliefde bij zich, de ander gaat wekelijks op bezoek bij een rustplaats. Er is nu een nieuwe manier van herdenken; herdenken in een speciaal ontworpen omgeving, herdenken in the house of memories.

Het herdenken van uw geliefde was altijd een lastige opgave, de normale columbarium stamt nog  uit de jaren ’70 en ’80 met zijn betonnen ‘rekken’ waarin urnen worden bijgezet. Deze plekken geven vaak geen rustig en beschermd  gevoel om te herdenken. Daarom springt  Concept & Image in samenwerking met ABT en Legend Corporation hier op in en introduceert  ‘House of Memories’.

house of memories

Bron van rust

House of Memories heeft een rustige uitstraling in de vorm van een ei dat verwijst naar de kwetsbaarheid en de cyclus van het leven. Doordat House of Memories op een rustige plek geplaatst kan worden, bijvoorbeeld in een (natuur)park,  is het een perfecte plek om tot rust te komen, te mediteren en om uw geliefde te herdenken. 

Een groter geheel

Bij binnenkomst worden uw zintuigen prettig geprikkeld dankzij  een frisse geur, een zachte lichtbeleving en een natuurlijke omgeving. Op de wanden van het gebouw ziet u niet direct de urnen staan maar afbeeldingen van een landschap, hiermee laat men zien dat de urn net als de mens onderdeel is van een groter geheel. De urnen bevinden zich achter deze wanden.  Met een unieke toegangscode wordt de urn van uw geliefde verlicht.  Niet alleen de urn zelf hoeft in deze ruimte te staan, ook tastbare herinneringen van de overledene kunnen hier worden geplaatst.

house of memories

Teruggreep naar het verleden

In het midden van de House of Memories is een aparte ruimte waar teksten, beelden en muziek van de overledene  afgespeeld kunnen worden. Dit alles op een groot scherm in de ruimte, hiermee kunt u  op een zeer persoonlijke wijze uw geliefde herdenken. Deze persoonlijke bestanden kunnen op ieder willekeurig moment worden bijgewerkt en zijn alleen toegankelijk met de unieke toegangscode.
 
Realisatie

House of Memories kan worden gebouwd op (natuur)begraafplaatsen , in parken of zelfs op ondiep watergebied. Op dit moment  zijn er reeds gesprekken gevoerd over de mogelijke realisatie op diverse locaties
Naar verwachting zal het eerste House of Memories eind 2016 ontstaan.

Urn “Eternity”

Ronald A. Westerhuis en URNWINKEL.nl rvs urnen

Mijn werk gaat over unieke lijnen, balans en perfecte afwerking.

Voor mijn serie “Eternity” heb ik de vorm zo simpel mogelijk gehouden. Om zo een oervorm maar ook een tijdloos ‘sculptuur’ te creëren.

De verschillende slijppatronen : Grof, zacht of hoogglans staan garant voor een uniek exemplaar en het materiaal, hoogwaardig roestvrij staal, voor een vereeuwiging.

Ronald A. Westerhuis in samenwerking met URNWINKEL.

Het portretbeeld als URN

Het portredbeeld als URN. URNWINKEL. in samenwerking met Roy Greve. 

Vroeger kende de urn een opschrift of afbeelding, later werd de urn de sokkel met een beeld er op. Nu is er de urn die het verdient om op een sokkel te staan. Van generatie op generatie, een persoonlijke herinnering aan uw dierbare. Op een zonnige familiedag komt Joost Kramer – mede oprichter van de firma URNWINKEL.nl in contact met fijn beeldhouwer Roy Greve. Onder de indruk van zijn werk wordt een vervolgafspraak gemaakt om – zo blijkt later – een bijzondere samenwerking aan te gaan.
 
“Precies dat geven wat nabestaanden wensen, is waar wij voor staan,” zegt Joost. Zo ontstond het idee dat een  beeld tevens dienst kan doen als urn. In overleg met Roy is dit vanaf nu mogelijk. Roy creëert als enige unieke portretbeelden die het meest overeen komen met beelden zoals deze bij de oude Romeinen werden gemaakt. De hele historie van het gebeeldhouwde portret zoals dat in de Gouden eeuw bestond is min of meer verloren gegaan door het Modernisme.

“Wat van mijn portretbeelden uitzonderlijk is dat ik fijn-realistische portretbeelden vervaardig. Als fijn-beeldhouwer kan ik een fijn-gebeeld-bouwd portret aanbieden. Een fijn-gebeeld-bouwd portretbeeld wordt verder überhaupt niet door anderen gemaakt.”  Aldus Roy.

Bij de portret-beelden gaat het om de fascinatie voor het hoofd als de zetel van de persoonlijkheid. Het werk van Roy Greve drukt zijn behoefte uit om de ziel weer te geven. Daarmee gaat het hem om het mysterieuze van de persoon, om het wezen en het ware te onthullen.

Het laten maken van een portretbeeld is een goede manier om het overlijden van een familielid te verwerken. De nabestaanden komen graag met andere leden van de familie in het atelier langs om het een en ander te bespreken, te verwerken en de geschiedenis los te laten.

De betrokkenheid van de opdrachtgever(s) is essentieel  voor de kwaliteit. Het verhaal, de ervaringen met de overledene is essentieel voor een goed portretbeeld. Hoe meer betrokkenheid van de familieleden en anderen, hoe beter het portretbeeld wordt.  Het is aan de nabestaanden of het beeld tevens dienst mag doen als urn. Deze wordt dan zo gemaakt dat de as van de overleden in het beeld past.

Wanneer u meer informatie wenst kunt u ons contactformulier invullen of ons bellen op nummer +31 858 081 046.

URNWINKEL start met de Herdenkingszuil

De urnen sokkel is een designmeubel met als voornaamste functie de as van uw dierbare overledene een plek te geven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dit stelt u in de gelegenheid om de beslissing wat te doen met de as van uw dierbare te verleggen naar een latere periode of de urnen sokkel te gebruiken als definitieve bestemming.

Tevens biedt de urnen sokkel de gelegenheid om te herdenken door middel van het branden van een kaars in het transparante bovengedeelte. Dit zorgt voor een sfeervolle verlichting en een gevoel van warmte. De kap kan er ook afgehaald worden om er vervolgens een urn op te zetten. De vormgeving van de urnen sokkel is modern, waarbij de achterzijde voorzien is van een deuropening waarin een standaard asbus geplaatst kan worden.

Boeddha URN, een vredige herinnering

URNWINKEL.nl presenteert de eerste lachende Boeddha waarin de as van uw overledene bewaard kan worden.

Boeddha urn Buddha urnsNa een inspirerende zoektocht hebben Sander van den Berg en Joost Kramer van URNWINKEL uit Lemmer een Boeddha ontwikkeld waarin de as van de overledene bewaard kan worden. Het combineren van een Boeddha met een losse urn is niet meer nodig. Deze Boeddha urn heeft een vulopening waarin voldoende as kan worden gegoten. De Boeddha urn kent twee varianten; één geschikt voor zowel binnen als buiten en één enkel voor binnen. Deze heeft namelijk een waxinelichthoudertje. De Boeddha urn heeft een bijzondere uitstraling en is gemaakt van keramiek met een bronzen finish.


In 2007 is URNWINKEL opgericht om verandering aan te brengen in een bestaande branche waar veel van hetzelfde werd verkocht. Het doel van URNWINKEL is dan ook deze branche te benaderen op een open, moderne en klantvriendelijke manier. Bij ons staat de wens van onze klant daadwerkelijk centraal.  Door de samenwerking met verschillende kunstenaars in binnen- en buitenland is URNWINKEL in staat om precies datgene te laten maken wat de nabestaanden wensen.

Iedereen verdient een waardig afscheid en een mooie herinnering. URNWINKEL. Bijzonder, betaalbaar

Resomatie, de groenste uitvaart.

Zoals diverse media hebben bericht heeft Yarden een onderzoek laten uitvoeren door het onderzoeksbureau TNO wat betreft de mogelijkheden voor het  resomeren. Het bedrijf is van plan om dit in de toekomst in te gaan voeren. Resomeren blijkt milieuvriendelijker en kosten efficiënter te zijn dan cremeren.  Wij zijn erg benieuwd hoe het bedrijf hier in de toekomst mee omgaat.

Maar hoe zit het dan met de as van mijn dierbare? Na het resomatieproces blijft een vloeistof over welke geneutraliseerd wordt door middel van zoutzuur. Hierna blijft een mengsel van as en water over. De as en het water worden gescheiden. Het water kan zonder schadelijke effecten voor het milieu worden afgevoerd en de as (of eigenlijk de botresten) kan op dezelfde manier worden gebruikt als crematie as.

Het verschil tussen de as dat vrijkomt na het resomeren en de as dat vrijkomt na het cremeren is dat de resomatie as of poeder witter en fijner is. Tevens komt er gemiddeld 30% meer as vrij dan bij cremeren.  Als we voorzichtig uitgaan dat er  3 á 3,5 liter as vrijkomt na de crematie zou dit betekenen dat er 3,9 á 4,5 liter as vrijkomt. Dit betekent dat de huidige generatie urnen waarschijnlijk aan de kleine kant zullen zijn. Echter, het komt het steeds meer voor dat een deel van de as verstrooid wordt en dat de as onder meerdere nabestaanden verdeeld wordt. Ook bewaren van de as in een assieraad of gedenksieraad is een toenemende trend.

KLASSE! Laatste rustplaats voor poes Loekie
Loekie is niet meer. Na ruim 21 jaar heeft de familie Kroon uit Nieuw-Vennep afscheid moeten nemen van haar geliefde poes, die ook als herinnering een mooi plaatsje in huis moest houden. Voor Loekie werd dus in februari via urnwinkel.nl een hartvormige urn met poezenpootjes erop besteld. Helaas kon de webwinkel niet snel leveren. Het vrachtschip, waarmee de urn naar Nederland kwam, had vertraging. Ingrid Kroon kreeg het aanbod nog even te wachten of een andere urn te kiezen dan wel geld terug. De familie besloot te wachten, maar eind mei was er nog steeds geen urn. Dat vond de betreffende webwinkel te dol: ze bood aan het geld te retourneren en een andere urn uit dezelfde serie te kiezen. De Kronen gingen daarmee akkoord en in een mum van tijd stond de nieuwe urn in huis en het geld weer op de rekening. Een fijne afwikkeling vindt Ingrid Kroon, die dit graag wil doorgeven aan de krant. Bron: Haarlems dagblad.

Knuffelurn verzacht verdriet na overlijden

In de URNWINKEL.nl is sinds kort een knuffelurn te koop die het verdriet na het verlies van een nabestaande op een bijzondere manier probeert te verzachten. Met de zachte beer waarin bijvoorbeeld een gedicht, haarlok, sieraad of een beetje as van een overledene kan worden opgeborgen, kan namelijk echt geknuffeld worden. “Mensen die heel veel verdriet hebben na een overlijden, willen zich om te troosten vaak graag iets vastpakken wat van de ander is geweest. Met deze knuffelurn kan dat.”  Zegt Sander van den Berg van de internetwinkel in urnen. Groot voordeel is verder dat de knuffel overal mee naar toe kan worden genomen, iets wat je met een 'gewone' urn niet doet.

Grafvazen en graflantaarns
Tegenwoordig is er op uitvaartgebied en vooral voor crematies veel meer mogelijk dan vroeger. Dit betekent natuurlijk ook dat er veel meer keuzes zijn. Een voordeel van de URNWINKEL is dat u op uw gemak, rustig kunt bekijken wat er zoal wordt aangeboden. Daarom bieden wij naast de meest voorkomende uitvaartproducten ook producten aan waarbij u na de begrafenis of crematie het gedenkteken of huisaltaar kunt opfleuren of kunt aanvullen met bijvoorbeeld een grafvaas en een lantaarn.

Beelden
URNWINKEL is steeds op zoek naar nieuwe uitvaartproducten. Zo bieden wij sinds kort in de categorie beelden de zogenaamde boeddha beelden met urn aan. Deze houten boeddha beelden worden met veel zorg en gevoel naar Nederland gebracht. Iedere boeddha is dan ook uniek.

Een (bijzondere) urn kopen kan goedkoper per internet
Een begrafenis of een crematie is altijd een dure aangelegenheid. Vanzelfsprekend willen de meeste mensen hun overleden geliefde het beste en meest waardige afscheid geven dat mogelijk is. Maar de kosten rijzen soms de pan wel heel erg uit. Door zelf een aantal dingen te doen (wat ook nog eens goed is voor het rouwproces) kan veel bespaard worden. Wie bovendien een mooie maar goedkope(re) urn wil kan terecht bij de urnwinkel.

Goedkope en bijzondere urnen bij de Urnwinkel
De Urnwinkel probeert daar verandering in te brengen. Dit is een internetwinkel waar mensen terecht kunnen voor heel uiteenlopende urnen en andere aanverwante producten voor elke beurs. Zo heeft het bedrijf al voor minder dan 100 euro een urn te koop. Handig is bovendien de winkelassistent. Door middel van een zoekmenu kan worden ingegeven wat iemand wil. Kleur, prijs, materiaal en wat er gezocht wordt (naast urnen ook accessoires zoals sieraden waarin de as van een overledene kan worden bewaard) in te geven wat er gezocht wordt, komt er op het einde een advies uit. In een overzicht wordt dan getoond welke opties er mogelijk zijn, compleet met foto en prijslijst. Bijzondere is tevens het grote aanbod aan urnen. Of het nu om een hele moderne bijna futuristische urn gaat of om bijvoorbeeld een Boeddhabeeld met een urn, het kan allemaal.Ook heel klassieke urnen worden geboden. Daarbij is de keuze in materialen onuitputtelijk. Naast urnen van verschillende metalen worden ook producten aangeboden in glas, natuursteen, keramiek, hout, riet en zelfs in ecologisch afbreekbare producten.

Urnen in alle prijsklassen
De prijzen die de webwinkel hanteert zijn te danken aan het goede inkoopbeleid. Bovendien wordt het aanbod steeds uitgebreid en zijn er dus ook hele bijzondere urnen te koop bij de Urnenwinkel.

Urn kopen per internet?
Het lijkt misschien raar om de urn per internet te kopen, maar in veel reguliere winkels die urnen verkopen wordt ook van een plaatje gekocht. Niet iedere winkel kan immers het totale aanbod hebben dat iemand wil. De foto’s die de website toont geven bovendien een heel goed beeld van de urnen. Mensen die niet tevreden zijn, mogen bovendien hun aankoop terugsturen.

Urnen en assieraden

Naast urnen heeft de urnwinkel ook sieraden voor mensen die hun overleden geliefde toch graag dicht bij zich willen dragen. Ook zijn er speciale kattenurnen, urnen voor kinderen en urnen die volledig afbreekbaar zijn.

Wanneer is een urn nodig?
Vier weken na de crematie kan de as van een overledene worden opgehaald in het crematorium. Vanzelfsprekend kan de as ook wat langer blijven staan als de nabestaanden nog niet het gevoel hebben dat zij klaar zijn voor het ophalen daarvan. Wel moet na 4 weken besloten worden wat er met de as moet gebeuren, want een crematorium kan ook zorgdragen voor het verstrooien van de as.

Moeilijke beslissing: wat moet er met de as van een overledene gebeuren?
Soms is met de overledene al besproken wat er met de as moet gebeuren. Soms ook niet. Dan moet dit alsnog worden besloten door de achterblijvers. Het moment van het ophalen van de as is echter voor de meeste mensen toch wel weer emotioneel. Het is het laatste wat ze nog van iemand hebben. Overigens wordt de as verzameld door een vuurvast steentje met een nummer op de kist te leggen, voordat de kist in de crematieoven gaat. Na de crematie wordt de as van de overledene verzameld en is aan het steentje te zien om welke overledene het gaat. De as gaat vervolgens in een asbus.Die asbus krijgen de nabestaanden ook mee van het crematorium. Er zijn wel eens uitwassen gemeld waarbij de as van verschillende mensen werd gevonden. Tegenwoordig schrijft de regelgeving voor dat iedere overledene in een helemaal gereinigde oven moet komen, zodat de as die vervolgens in de asbus gaat echt alleen maar van de overleden dierbare is.

Wat kan er gedaan worden met de as van een overledene:
■Begraven of bijzetten in een (familie) graf
■Bewaren in een muur op de begraafplaats of een speciale muur voor urnen
■Bijzetten in een columbarium bij een crematorium – dit is een plek voor nabestaanden met nissen waarin de as een plaatsje krijgt
■Verstrooien op een strooiveld of op een plaats die voor de overledene veel betekenis had, zoals het water of het bos
■De as meenemen naar huis om deze in een urn of assieraad te bewaren