Asbestemmingen, urn in uw tuin

URNWINKEL Beeldurnen voor in de tuin​Ieder mens is uniek. Ieder mens gaat op zijn eigen manier om met rouw. Steeds meer mensen worden tegenwoordig gecremeerd na hun overlijden. Op een bepaald moment is er dan de vraag wat er gedaan zal worden met de as. De as wordt dan dikwijls verstrooid of in een urn bijgezet. Veel nabestaanden ervaren het verstrooien van de as, als een abrupt afscheid. Een afscheid dat ineens pijnlijk definitief wordt. Het nadeel van verstrooien is dat nabestaanden geen eigen plek meer hebben om steun te zoeken, hun gevoelens te uiten.

Wanneer de as in een urn in een columbarium wordt geplaatst, wordt de familie in de toekomst toch weer voor de keuze gesteld wat te doen met de as, na afloop van de plaatsingsperiode in een columbarium.

Daarom is het tegenwoordig mogelijk om de urn in uw tuin te plaatsen. Dit kan door de urn op een sokkel te plaatsen, in een waterurn, waarbij de as langzaam wordt opgenomen door de bodem of bijvoorbeeld in een urnenkelder onder het urnenmonument. Op deze manier creëert u een mooie en persoonlijke gedenkplek in uw tuin.

Naast het aanbieden van ons urnen assortiment zijn wij u graag van dienst met specifieke vragen en behoeften. Of dit nu een op maat gemaakte urn is of en bijzonder lettertype, wij doen onze uiterste best om uw wens te vervullen.